Kategoriarkiv: Tokyo

Tilbage til Tokyo

 

Efter at have tilbagelagt 1 måned i Japan var rejsen i dette skønne og finurlige land ved at synge på sidste vers. Vi skulle dog lige et smut tilbage til Tokyo. Udover at aflevere vores lejebil og skulle flyve videre derfra, havde vi også besluttet at sende en masse baggage hjem. Så først et smut forbi posthuset – det blev til 20 kg. og en efterfølgende befriende fornemmelse af at blive en meget mere “light traveller”. Dernæst forbi den kinesiske ambassade og hente visum til Kina og pas. Og så var det tid til hygge inden afgang.

IMG_0562

Vi havde snakket om at skulle tilbage til 45. etage på Hotel Ritz Carlton – ja, ja – fint skal det være :-)

IMG_0563 IMG_0569

For vi skulle lige have et afskedsglas. Og selvom det lyder meget ekstravagant, så var det nu alligevel noget, der foregik i klipklappere og til samme pris som på en almindelig københavnsk café – og ja, de sidste kontanter skulle jo bruges på noget.

IMG_0572 IMG_0574

Og så var der den der helt vanvittige udsigt, man fik med i købet.

IMG_0579

Mens jeg liiige på falderebet skulle ind og kigge lidt butikker i Tokyos gigantiske indkøbsmekka Tokyo Midtown, tog Morten en tur på bare tæer i den omkringliggende park. Mand og kvinde ikke helt enige om, hvordan de sidste timer skulle tilbringes :-)

IMG_0586

Den sidste nadver.

 

 

 

Glæderne fortsætter

Vi starter med lidt stemningsbilleder :-)

IMG_2744 IMG_2752 IMG_0232 IMG_0249 IMG_2804 IMG_2891 IMG_0239IMG_2853

Generelt kan man vel sigende følgende om Japan og dens befolkning: De er meget ordentlige, velopdragne, venlige, renlige, imødekommende og umiddelbare. De er lidt sjove/mærkelige for sådan nogle danske bonderøve som os. Med det mener vi, at det virker lidt som om, at de lever meget i deres egen lille verden. De taler meget lidt, hvis overhovedet noget engelsk. Samtidig er det utroligt trygt at færdes i selv en så stor by som Tokyo. Der er masser politi overalt, som primært bruger sine kræfter på at dirigere trafik og hjælpe turister. Det virker som om, at alle har et job, omend det til tider virker en anelse overflødigt. Jeg talte f. eks. 15 betjente, der dirigerede et lyskryds, som 1 dansk betjent var blevet fornærmet over at skulle dirigere, såfremt der var sat mere end ham/hende på opgaven. Det var en fornøjelse at observere, hvordan selv de mest trivielle jobs blev udført som om, at det var det vigtigste i hele verden. Som turist var Tokyo/Japan virkelig et trygt og rent sted at færdes. We love it :-)

IMG_0257

Det kan til tider være en anelse svært at finde ud af, hvad man skal bestille på menukortet :-) Godt at de laver så meget lækker mad.

IMG_0265

Mesteren giver pindelektioner.

IMG_0263

Eleven bliver bedre og bedre.

IMG_0266

Ja, man kan blive lidt træt af for meget sake. Bemærk nr. 2 fra venstre. Hun fik sig lige en lille tiltrængt morfar på den propfyldte restaurant. Uhmmm sake :-)

IMG_2865 IMG_2884 IMG_2873 IMG_2868 IMG_2888

Det enorme Tsukiji Fishmarket i Tokyo. Der bliver spist rigtig, rigtig meget fisk i Japan/Tokyo, og alle restauranter og lokale handler hver dag fisk på Fishmarket. Det var en by i byen. Det lækreste fisk blev kastet over disken, således tosser som os kunne nyde det lækreste og mest delikate tun, laks, blæksprutte, musling osv. på diverse restauranter.

IMG_2831

Hedder man Jannie Buch, så er gader som disse et paradis. Små, sjove og underfundige butikker, der sælger alverdens krims krams. Jeg valgte at trække en cola i en af de utallige gade-automater for derefter at sætte mig på en kantsten og kigge på alle de sjove mennesker, som gik forbi mig, alt imens Jannie forsøgte at besøge samtlige butikker.

IMG_2845

Et af de utallige templer i byen. Vi var lidt overraskede over, hvor mange der egentlig er troende shintoer eller buddhister i en eller anden form.

IMG_2758

Overalt var der spisesteder. Her fandt vi en lille sti/gade, der gik under en jernbane. På højre og venstre side over en strækning på 300 m, lå der – side om side – den ene lille beværtning på den anden.

IMG_0272

Alting har en ende. Også vores Tokyo-ophold. Vi blev nærmest en lokal attraktion i metro-undergrunden, da vi kom slæbende med alt vores baggage. En af grundene kunne være, at min rygsæk alene var større end de fleste japanere :-) Backpacking er vist ikke lige en japaner-aktivitet.

IMG_0285

Vi havde besluttet at udsætte vores billeje-projekt og tage til Kyoto med de berømte Shinkansen-hurtigtog. Som hyldest til vores midtsjællandske rødder omdømte vi hurtigt togene til “Shink-Hansen” (skal siges med accent :-) ).  Toget har en gennemsnitshastighed på 270 km/t. Efter 2 meget rolige og behagelige timer havde vi tilbagelagt de 527 km, som var afstanden mellem Tokyo og Kyoto.

IMG_0279

Endnu et eksempel på japansk effektivitet og en tilsyneladende uendelig mængde arbejdskraft. Toget kom ind på perronen 15 minutter før afgang. Alt rengøringspersonale stod klar ved de tildelte døre. Der blev bukket, når toget ankom, og så blev der ellers gjort rent. 5 minutter før afgang forlod alt rengøringspersonale toget og passagerne gik ind. På slaget afgik toget. Var du 10 sekunder for sent på den, så nåede du ikke toget. Det afgik PRÆCIST :-)

Storbylivets glæder

IMG_2750 IMG_2749 IMG_2715

Tokyo kan byde på stor diversitet og et utal af seværdigheder. Vi havde valgt at bruge en uge i Tokyo. Både for at se nogle af seværdighederne, men også for at restituere i vores hjerner oven på alle de mange oplevelser i Fransk Polynesien. Vi havde simpelthen brug for at ligge i en god seng og slappe af uden for mange oplevelser. Derudover var der også lige en temmelig stor mængde af praktiske gøremål, som kun kunne ordnes ved brug af internet og computer.

IMG_2721

Tokyo Tower. Det mindede utroligt meget om Eiffeltårnet og var selvfølgelig lige 10 m højere end Eiffeltårnet :-) Udsigten fra Tokyo Tower kan man ikke klage over. Omfanget af den enorme by blev for første gang gjort klart oppe i højderne.

IMG_2727

Pludselig havde vi fået forvildet os op i 250 m højde i en af de helt store skyskrabere. Vi skulle bare lige teste, hvor højt vi kunne komme op i bygningen. Uden rigtig at ane det, så stod vi nu i foyeren til Ritz Hotel. Der stod vi i klipklappere og t-shirt og gloede på et overflødighedshorn af et hotel. Som erfarne rejsende lod vi hæmningerne hænge derhjemme og gik kækt over til hotelpersonalet for at spørge, om vi måtte tage en rundtur i deres fantastiske restaurant. Det måtte vi :-) Til vores overraskelse, var priserne på diverse menukort ganske rimelige og mindede mest af alt om priserne på en dansk cafe. Dog vil vi lige nævne, at man kunne købe en burger til 1300 kr. Vildt. Den bestod også af Kobe kød, trøfler og foie gras. Men den skal f…. være god for at give så mange penge for en burger. Vi prøvede den desværre ikke :-)

IMG_0216

Det var vist tæt på, at vi var ved at få en følgesvend på resten af vores rejse. Jannie var i hvert fald tæt på at købe denne søde lille hårbold af en hund. Den blev straks døbt Paddington. Flere steder fandt vi dyrehandler med glasbure, hvori der sad diverse nuttede hundehvalpe. Vi syntes, at det var lidt synd, at de skulle sidde der i glasburene, men der er vist en temmelig stor industri i at sælge små kæledyr til de lokale japanere.

IMG_2763

En fordom bliver opfyldt :-) Japanere elsker krimskrams og gejl. Her står vi i en butik, der udelukkende sælger covere til Iphones. Butikken var enorm, og billedet viser kun 1/4 af størrelsen.

IMG_0231 IMG_2774

Fra gammel tradition til højteknologi.

IMG_2765

Tokyos svar på Times Square. Om aftenen lukkes gaderne, og der er folk over alt. Blinken og larm var der nok af. Vi har på fornemmelsen at japanere godt kan lide lidt larm. Ligemeget hvor man bevæger sig, så er der noget, der bimler, ringer eller på anden måde larmer.

IMG_2797IMG_2790

Mad kan de altså finde ud af i japanmandens-land. Som alle andre steder i verden, så gælder det om at finde de steder, hvor de lokale går hen. Det gjorde vi også her, og ud over det var en kulinarisk oplevelse, så var det også en sjov og sær oplevelse. Mens vi sad og stegte vores bestilte retter, afholdte en af kokkene en form for aktion, hvor man kunne byde på nogle retter. Vi tror i hvert fald, at det var det, der foregik. Vi fattede ikke en krone af det de sagde, så det er gætterier fra vores side :-)

IMG_2779

Så blev det tid til at komme i højderne igen. Dette er regeringsbygningen, og man kunne få lov at komme gratis op i 212 m for at nyde udsigten. Bygningen var vel i alt ca. 300 m høj og noget større end Christiansborg :-)

IMG_2811

Når man hedder Morten Buch, så er det et absolut must at komme op i verdens næsthøjeste bygning, når den nu ligger få kilometer fra, hvor man bor. Med sine 634 m var det virkelig en oplevelse at stå ved siden af dette enorme bygningsværk.

IMG_2827

Vejret var perfekt og sigten god. I 450 m højde kunne vi endelig se, hvordan der var plads til mase 36 millioner mennesker ind i en by. Lige meget hvilken retning vi kiggede, var der endeløse rækker af bygninger.

IMG_2821

Jeg har lidt på fornemmelsen at min kære livspartner ikke delte min entusiasme for højder :-)

 

At leve i kontrasterne

IMG_0191

Så er vi et nyt sted. Goddag til Tokyo. Af en eller anden grund landede vi i Japan uden at vide noget som helst om landet. Dette på trods af, at vi nu i 6 måneder havde slæbt rundt på en kæmpe mursten af en guidebog. Jeg tror, at det var vores plan, at vi skulle have haft læst guidebogen på Orbit, men det var lige som om, at der altid var noget mere interessant at lave end læse guidebøger :-)

IMG_0192

Første sjove og anderledes oplevelse fik vi allerede i lufthavnen. Der var helt op til 3 japanere til at servicere de ankomne lufthavnsbusser og passagernes baggage, så de kunne køre præcis til tiden. Lynhurtigt blev alt baggage læsset på bussen, og så var den afsted. Når bussen kørte, så bukkede personalet for bussen, chaufføren og dens passagere. Vi var målløse. Det ser man sgu ikke hjemme i lille Dk. Man har lidt svært ved at forestille sig nogen stå på Nørrebro station og bukke for linje 5A :-)

IMG_2740

Anden sjove og rigtig glædelige oplevelse i Japan var, at alt er mega billigt. Ja. Det er faktisk rigtigt. Vi var af den opfattelse, at Japan var et dyrt land at leve i. Det er det bestemt ikke. Både mad og drikke, benzin osv. er virkelig billigt. Vi taler til tider en tredjedel af prisen i forhold til derhjemme. I ovenstående automat koster en 1/2 liter Coca Cola 7 1/2 kr., og det var endda dyrt :-) Apropos  disse automater, så findes de overalt. På ethvert gadehjørne og selv ude i bjergene kan man finde disse automater. IMG_2200

Når man 2 måneder har været vant til et miljø som dette (se ovenstående billede), så taler vi virkelig kontraster, når man så pludselig står i verdens næststørste by (se nedenstående billede).

IMG_2817

Tokyo var enorm. Med sine 36 millioner indbyggere strakte byen sig kilometer på kilometer i alle retninger. Vi havde indlogeret os på et hotel tæt på centrum lige i business-kvarteret. Den allestedsnærværende fantastisk effektive metro gjorde Tokyo-livet utroligt nemt.

IMG_0221 IMG_2741 IMG_2731

Land of sushi. Over alt kan man til ingen penge købe sushi. Jannie var i himlen. Hun kan spise det morgen, middag og aften. Hvilket hun gør :-)

IMG_2729

Omend jeg er temmelig glad for sushi, så var jeg nu noget mere begejstret over at få lov at smage alt det gode lokale sake :-)