Kategoriarkiv: En dag i risterrasseland

En dag i risterrasseland

Endnu et must see på vores tur var Longji risterrasserne, der ligger ca. 100 km fra Guilin i et frodigt, grønt bjerglandskab i Guangxi regionen. Vi havde allieret os med egen chauffør og bil til turen, så vi slap for gruppeturisterne og kinesisk guidementalitet med dertilhørende megafon, guideflag, fløjte og pendanten til den danske klaphat. Så hellere en chauffør med et gebrokkent engelsk og vores egen Rough Guide under armen :-)

IMG_4483

Vi blev totalt ekstatiske, da landskabet udfoldede sig for os efter et par timers kørsel.

IMG_4480

Vi var klar til at slentre rundt i bjergene.

IMG_4476IMG_4478

Alle årstider skulle efter sigende være smukke i området. Om vinteren er risterrasserne dækket af sne, om foråret af et tæppe af farvestrålende blomster, inden der sås nye risplanter, sommeren ses ovenfor og om efteråret er risterrasserne indhyllet i smørgule risplanter, der er klar til høst. Uanset årstiden er der bare helt igennem smukt.

IMG_4474 IMG_4450

Vi havde en fire timers tid til at vandre rundt i området og kunne sagtens have brugt mere.

IMG_4441

Longji er hjemsted for fire forskellige etniske minoritetsgrupper med bl.a. hver deres særlige traditioner, skikke og måder at klæde sig på. Da jeg spurgte denne søde dame fra Zhuang minoriteten, om jeg måtte fotografere hende, gjorde hun sig rigtig til, rettede på smykkerne og tøjet og satte et stort smil op. Det var så fint.

IMG_4429

Chili Klaus klar med dagens høst af chili.

IMG_4414

Yao minoritetsgruppen er kendetegnet ved, at kvinderne har det længste hår i verden. De klipper aldrig deres hår men istedet bliver det rullet op på hovedet i en slags turban.

IMG_4423

2 båtnakker i det grønne :-)

IMG_4408IMG_0362

Ååhh, man kunne jo blive ved med bare at være her og suge naturen ind og kigge på livet i dette smukke område.

Longji og Guilin blev samtidig endestationen for vores Kina rundtur med Jesper og Bahar. 14 dage var fløjet afsted i hastig expresfart, og vi synes, vi fik klemt virkelig mange fantastiske og farvestrålende steder og oplevelser ind i vores program. Det var tid til at sige farvel til de bedste legekammerater, man kunne ønske sig. Så kære små dyr; tak for den allerskønneste ferie med jer, tak for grinene, for nærværet, for snakkene, for de mange gode fælles indtagelser af sublim kinesisk mad, for skålene, for turene i det grønne, for overraskelserne i forbindelse med det skarpe hjørne, og for at I i det hele taget kom ud og var sammen med os. Vi savner jer allerede igen, og glæder os til vi ses derhjemme i DK :-)