Kategoriarkiv: Ankerpladsen flyttes fra nord til vest

Ankerpladsen flyttes fra nord til vest

 

IMG_7566DSC_1577

Efter nogle fantastiske dage ved Makemo nordpasset satte vi Orbit i gear og sejlede en smuk tur med et blikstille farvand inde i atollen fra nordpasset til vestpasset.

IMG_7573

Vi skiftedes til at styre vores lille hjem – en halv time ad gangen sad vi ved roret – her en ganske nem opgave; der var ingen bølgegang og vinden bestod af en mild brise, så motoren var tændt, og så gled Orbit ellers stille og roligt gennem vandet. Som vi forlod nordpasset, klarede det stille og roligt op.

IMG_7576 IMG_7578

Magisk scene – himmel og hav var mere eller mindre i ét – på den fede måde :-)

IMG_7603

Og sigten i vandet var lige så magisk – selv på 20 meters dybde inde i atollen kunne man se helt ned til bunden og blot vinke til sit eget spejlbillede.

IMG_2225IMG_2223

Efter ankomsten til vestpasset besluttede Morten og jeg os for at tage en tur på land. Indimellem trænger man også bare til fast grund under fødderne og plads til lidt privatliv.  Vi nappede Orbits lille gummibåd og roede ind. Vi efterlod Orbit i baggrunden og skiftede  de 43 fod ud med endnu flere fod af uberørt natur – en scene bestående af koralstrande, palmelunde, indsøer, Stillehavets susen og brusen på den ene side og på den anden side atollens sagte klukken i vandkanten. Følelsen af at være helt alene på jorden findes her.

IMG_2233IMG_2218IMG_7609IMG_7626DSC_1602

Tilbage på Orbit stod den nu for Mortens vedkommende på en masse terperi. Efter endt rescue diver kursus skulle der endnu flere udfordringer på agendaen, og her er han i gang med at kaste sig ud i divemaster uddannelsen.

IMG_5408

Og jeg nappede lidt mere skødesløs læsning mellem alle dykkene og turene på land.

IMG_7674IMG_2205

Makemo – uberørt natur og ægte atolstemning. Det fås ikke bedre :-)