Kategoriarkiv: Shikoku

Helt for os selv

Efter vores luksus roykan-ophold anede vi faktisk ikke rigtig, hvor vi skulle hen. Vi havde set, at der skulle ligge en campingplads et sted ude i bjergene ca. 50 km fra den roykan, vi netop havde boet på. Vi kunne ikke rigtig finde noget på skrift om denne plads, så vi tog bare chancen og kørte ud i det blå med håbet om at finde noget nogenlunde brugbart. Ellers måtte vi jo bare sove i bilen.

IMG_3055 IMG_3060 IMG_3064IMG_3065

Vores vej bragte os forbi flere spøjse fænomener, men den særeste var dog nok en hel landsby, der var fyldt med tøjdukker i alle mulige udformninger og stillinger.

IMG_3074

Ved et tilfælde fandt vi vores campingplads, da vi standsede på vejen for at se en traditionel bygget hængebro.

IMG_3070 IMG_3092

Det viste sig, at campingpladsen lå på modsatte side af broen. Der var to måder at komme til pladsen på. Over den gyngende bro eller via en selvtrukket svævebane. Inden man kom så langt skulle man dog lige kæmpe sig ned i slugten via en masse trapper og stejle stier.

IMG_3102IMG_3104IMG_3075

Som det kan ses, så er camping vist ikke den helt store dille hos japanere. Slet ikke hvis man ikke kan køre helt ned til sin telt/campervan-plads. Pladsen var egentlig ikke en campingplads, men blot en naturplads, hvor man for meget få penge kunne bo. Der var ingen, der bestyrede pladsen, og der var intet personale på pladsen. Vi havde det hele for os selv. Vores egen private svævebane, hængebro, vandfald og rindende flod. Det var simpelthen totalt unikt og specielt at ligge helt alene ude i bjergene i en skov, hvor både aber, bjørne, kæmpe sommerfugle og alverdens kryb og kravl holdt til. Det skal dog nævnes at i dagstimerne var især svævebanen overrendt af japanere, som havde den største fest over at sidde i svævebanen. Vi havde stor morskab over at observere japanerne vælte rundt i svævebanen.

IMG_3110

Den ene aften stødte vi på denne fine fyr ikke langt fra vores telt.

IMG_3108

Det er nok den største frø/skruptudse, vi nogensinde har set. Og ja, det er altså min størrelse 45 klipklap, der ligger lige ved siden af. Bare så I lige kan få fornemmelsen af størrelsen. Heldigvis var det nok det største dyr, som vi fik besøg af på tæt hold. Den ene morgen blev vi dog vækket af en flok aber, som vi så hoppe rundt i træerne ca. 50 m væk. De var temmelig sky og ville ikke lege. Bjørne slap vi helt for, og det gør faktisk ikke noget, når man er et så øde sted, som vi var her :-)

IMG_0396

Vi havde besluttet os for at bestige Shikoku-øens næsthøjeste bjerg på 1955 m. Det skulle vise sig at være en enddog meget populær turistattraktion, da man kunne tage en skilift næsten hele vejen op til toppen. Stor var vores skuffelse, da vi kom frem og faktisk ikke kunne parkere inden for 1 km radius af bjerget. Så proppet var der med turister.

IMG_0406

Nå men det skulle ikke slå os ud. Vi kørte et godt stykke ned af bjerget og besluttede at prøve og finde en lille bjergsti, og så kæmpe os op ad bjergsiden. Vi var ret sikre på, at det var en løsning, som de færreste japanere kunne finde på.

IMG_3078

Vi fandt en lille sti, men den var lukket grundet sammenstyrtning. Det lod vi os ikke standse af. Nu havde vi jo fået vandrestøvlerne på :-) Vi tog den hårde vej op ad den rå bjergside. Puha der kom sgu sved på panden.

IMG_3077

Undervejs var Jannie ca. 1 cm fra at træde på denne 1 m lange slange. Vi viste ikke, at det bare var en snog, før vi senere talte med en af de lokale, som mirakuløst kunne en smule engelsk.

IMG_0399

På toppen fandt vi ud af, at grunden til den store turisme til lige netop dette bjerg skyldtes, at bjerget blev betragtet som helligt, og at munke og troende kom til toppen for at bede.

IMG_0404

Udsigten på toppen var desværre en anelse begrænset grundet skyer, men det var et fantastisk smukt område.

IMG_3116

Desværre var vi efter et par dage nødt til at forlade vores egen lille camping-rede for at fortsætte vores Japan-tour. Turen gik videre til byen, Kochi, på den sydlige del af øen. Vi havde kun 1 dag i denne by. Der var egentlig mest tale om afslapning på hotelværelset og planlægning af den videre rejse, så vi vil ikke berøre denne del yderligere.

IMG_3119

Man må ty til alternative metoder, når ens telt ikke er helt tørt. Nøj hvor japanerne gloede, når de kørte forbi vores lille tørrings-projekt :-)

Ud i det grønne…

Efter at have indtaget de to metropoler Tokyo og Kyoto var vi klar til at få lidt muld under skosålerne igen og indånde noget frisk bjergluft. Vi brugte lidt tid på at finde ud af, hvor i alverden vi skulle begive os hen i dette nye og, for os, helt ukendte land. The Rough Guide venligst udlånt af lillebror hjemme i Dannevang blev endelig taget i brug. Valget faldt efter nøje granskning på øen, Shikoku. Jep, Japan består som bekendt af knap 7000 øer – hvordan skal  man dog vælge mellem så mange?! Shikoku skulle efter sigende være bjerge, kløfter, dale, skov og frisk luft – så det blev next destination!

IMG_0334

Først måtte vi lige over verdens længste hængebro, Akashi-Kaikyo. 3911 meter og  et frit spænd på 1991 meter. Go home Storebæltsbroen ;-)

IMG_3019

Vi sigtede efter Iya Valley på øen, Shikoku, som skulle være noget af det mest uberørte natur på øen. Vi blev ikke skuffede, da vi blev mødt af dramatiske slugter, grønne bjergsider og et næsten mennesketomt område.

IMG_3012

Vi endte på en campingplads midt i dalen. Da vi havde kørt det meste af dagen og først ankom ud på aftenen, var vi lidt spændte på at se, hvad der ventede os. Det blev en japansk campingfætter, der var ved at lukke ned og havde trukket energistikket for dagen. Det lykkedes os dog at hustle os igennem. Ved hjælp af tegnsprog fik vi udvist interesse i at købe en nat i eget telt. Det godtog han, og vi betalte 2000 yen aka 100 kr. for natten.

IMG_3011

Teltet blev rejst.

IMG_0336

Og aftensmaden indtaget.

IMG_3014

Dagen efter bød på solskin, køligt morgenbrusebad og så var vi klar til at se på Iya Valley.

IMG_3023 IMG_3029 IMG_3035 IMG_3041 IMG_3044

Smuk natur kan man aldrig få nok af.

IMG_3025 IMG_3045

Skiltene fatter vi ikke en bjælde af, men vi prøver at opføre os nogenlunde anstændigt og håber på det bedste :-)

IMG_3033

Vi forstår så heller ikke helt konceptet af at sætte en dukke som parkeringsvagt ved en betalingsparkering – der er mange ting, man ikke skal sætte så mange spørgsmålstegn ved, men bare prøve at begå sig relativt ukritisk på bedst mulig måde :-)

IMG_3054

På vores vej rundt i dalen faldt vi over denne lille perle på en af bjergsiderne – en “Ryokan” – et traditionelt japansk overnatningssted, som vi fik aftalt en god overnatningspris med. Så fik vi skiftet teltet ud med en nat i helt andre omgivelser.

IMG_0337

At bo på en Ryokan er en helt speciel oplevelse – der var så mange regelsæt, normer og vaner, vi slet ikke kendte til. Man bliver forkælet og opvartet på en måde, vi ikke har oplevet før. Vi blev mødt med en gæstfrihed og service, som størstedelen af alle hoteller skal lede længe efter. Bl.a. blev man ved indtjekning mødt af teskænkende værtinde, der sørgede for, at teen blev tilberedt på den rigtige måde. Hun serverede små, delikate japanske sweets og afleverede en “kata” til dig, som er en traditionel japansk kimono. Den kata er du forventet at bære under dit ophold på dit udvalgte ryokan.

IMG_3047

Morten nyder udsigten fra vores værelse. Værelset består ikke af meget andet end et bambus gulv – et såkaldt “tatami” og et lille bord med 2 måtter, hvor man nyder sin te. Og ja, så var der jo liiige udsigten. Den behøver vist ikke mere beskrivelse.

IMG_3051

Teen nydes. Fantastisk at se Morten i “kata” :-)

IMG_3052

Personalet på vores ryokan mente åbenbart, at jeg var en størrelse Large :-(  så jeg svømmede lidt rundt i min japanerdragt.

IMG_0343 IMG_0341 IMG_0346 IMG_0347 IMG_0350 IMG_0351 IMG_0356

Og så var der middagen om aftenen. De fleste ryokan opererer med, at maden indgår som en pakke i opholdet. Vi anede ikke, hvad der ventede os (og vidste heller ikke på dette tidspunkt, at man godt kunne bevæge sig ned i restauranten i sin kimono og tøfler). Ind væltede der den ene ret efter den anden. Og vi kunne bare lade os indføre i dette fantastiske gastronomiske univers. Ovenover er blot et udpluk af de mange retter.

IMG_0361

God nat og sov godt efter en skøn dag i forkælelsens land

IMG_0366

Og en morgen i slaraffenland. Og nu har vi lært det med kimonoen.

IMG_0375

Vores ryokan havde et fantastisk udendørs spa eller “onsen”  – et japansk bad med vand fra omgivende termisk aktivitet. Vi skulle bare lige en lille tur ned med en kabelbane.

IMG_0384 IMG_0386 IMG_0388

Og ankomsten bød på dette. Et skønt bad i de smukkeste omgivelser – vi havde det hele for os selv midt i skøn natur – en helt i orden start på dagen :-)

IMG_0394

Vi skylder vores kabelbanefører et moment her på hjemmesiden.