Kategoriarkiv: Tahiti

En hyldest til Orbit

Den 30. Juni 2014 kl. 16.15 ankom vi med Orbit til Tahiti efter at have tilbagelagt i alt 1313 sømil svarende til 2429 kilometer på vores 2 måneder lange Stillehavstogt.

IMG_2700

Da vi så Tahiti tårne sig op forude, gik der en masse følelser gennem kroppen på mig. Jeg følte både en nærmest tilfredsstillende glæde over at have gennemført dette eventyr; som at have veloverstået og bestået en prøve. Jeg kunne dog heller ikke sige mig fri for at føle en vis form for vemod over, at det nu var slut. Et storslået eventyr, som Morten og jeg havde glædet os til igennem lidt over 2 år; et eventyr, som vi havde aftalt, bestilt og betalt samt forberedt os til igennem en lang periode. Og nu var det pludselig slut. Var det dét? Ikke fordi jeg sad med en tom fornemmelse i kroppen, mere en fornemmelse af at tiden var gået så stærkt, og fik jeg nu suget det hele NOK til mig? Samtidig fornemmede jeg en tryg følelse af genkendelighed – at se Tahiti forude var lidt som at ”komme hjem igen”. Tahiti var på en eller anden måde et velkendt hjem, efter at de sidste 2 måneder konstant havde budt på nye og ukendte destinationer. Man bliver på en eller anden måde ret god til hurtigt at knytte sig til et sted herude på jordomrejsen, for hjemmet er dér, hvor pløkkerne bliver sat i jorden – hvad enten der er tale om en kahyt på en båd, en lejebil, et hotel eller et telt på en bjergside. Tahiti var afslutningen af cirklen.

Orbit; du har givet os en magisk oplevelse på Stillehavet. Et uvurderligt og mindeværdigt eventyr vi aldrig vil glemme. Tak for det. Tak for at du førte os sikkert over bølgen blå, at dine sejl holdt, at din motor aldrig gav op. For tiden til fordybelse, til leg, til store og små tanker. For mødet med nye og spændende mennesker. For alle stunderne under havets overflade sammen med det spektakulære dyre- og planteliv. For alle timerne, hvor vi har sat din genua, dit storsejl og læst dit kompas. For de mange stjernehimler og stjerneskud, solopgange og solnedgange. For de endeløse vidder og de brusende bølger. For at du førte os sikkert til afkroge af verden, vi aldrig troede, at vi skulle besøge. Du efterlader os med så mange smukke oplevelser, vi aldrig vil glemme.

IMG_2144

Tahiti blev øen, hvor vi sluttede vores Stillehavseventyr af. Der blev efter en heldagsrengøring af Orbit, proviantering af benzin og olie og påfyldning af diesel sagt farvel til den gode båd. Om aftenen spiste vi afskedsmiddag i Papeete på en af de mange “rolotter” (en rullende restaurant). Det var tid til at sige farvel og ikke mindst på gensyn til vores nye bekendtskaber og med-gaster gennem 2 måneder. Det var både vemodigt, underligt og lidt trist. Men vi glæder os over at have mødt jer – så også en stor tak til dig Charlotte, Ida, Magnus, Aksel og ikke mindst Anne Sofie og Ken for at have været medvirkende til give os et smukt og magisk Stillehavseventyr, der vil bruse i vores blod længe efter, og som vi aldrig vil glemme.

IMG_2713 IMG_2711

 

 

Best of Tahiti Iti og Tahiti Nui

Så kom vores ven, Jesper, herud på besøg i 14 dage. Jubiiiiii. Vi har glædet os. Vi tjekkede ind oppe i palmekronerne på Vanira Lodge på en grøn bjergskråning for enden af halvøen Tahiti Iti. Et fint sted, hvor alle hytter er bygget af naturmaterialer tro mod den oprindelige polynesiske byggestil – sirligt flettet palmetag, mørkt træplankegulv, hems med træbygget himmelseng indhyllet i fint bomuldsstof som myggenet, et badeværelse med en brusekabine beklædt med sten fra stranden, adobevægge og farvet glasmosaik i badeværelset. Alt var fint, gennemtænkt og – set fra den positive side – tilsat fuglesang, sommerfugle, hibiscusblomster, kokospalmer, havudsigt og en fin, grøn have med en lille svalende pool – og fra den mindre positive side – aktive mus eller anden ubestemmelig gnaver, der skulle skamæde vores mad og klipklappere om natten. Alt i alt et godt udgangspunkt for at slappe af og hygge. Og for at se Tahiti Iti og Tahiti Nui (de 2 øer, der udgør Tahiti).

IMG_1314IMG_0022IMG_1220IMG_1227IMG_1210IMG_1269

Vi mødte et sødt par fra Panama, som vi hurtigt fik inviteret på middag oppe i vores hytte.

IMG_1266IMG_1254

Vi nappede en mindre vandretur på Tahiti Iti.

IMG_1264

Før vandreturen

IMG_1263

Efter vandreturen

IMG_1236

En svalende dukkert efter vandreturen på Tahiti Nui

IMG_1232IMG_1241

Der er ikke noget som at proviantere frisk frugt, der bliver solgt alle steder ved vejkanten.

IMG_1606

Lokalband i Papeete

IMG_0111IMG_0110

3 glade mennesker på havnen i Papeete

 

Kæmpe bølger, grotter og krystalklart vand

Man er nødt til at se Tahiti fra vandsiden. Det var i hvert fald vores overbevisning, hvorfor vi bookede os ind på en 5 timers sejlads omkring Tahiti Iti (den mindre halvø på Tahiti).

IMG_0181IMG_0188

En ø ser nu fantastisk ud fra havsiden. I midten af nederste billede ses vores junglehytte godt skjult af bevoksningen.

DCIM100GOPRODCIM100GOPROIMG_1281DCIM100GOPROIMG_1285

Smedens debut som snorkler. Det tog overraskende kort tid for ham at lære snorklingens fortræfligheder.

IMG_0145IMG_1286

Det er ikke mangel på fantasi, de lider af på Tahiti. Vi nåede desværre ikke at få en tur. Det så ellers fedt ud :-)

IMG_0148IMG_1298

Turen gik også til Teahupoo. Et sted kendt af enhver dedikeret surfer. Dette er stedet for nogen af verdens største bølger (dog kun 10 gange om året) samt sted for verdens mest kendte surferkonkurrence, Billabong Pro. Det var desværre ikke den rette årstid, så bølgerne var kun ca. 3 m høje. Når årstiden er rigtig er bølgerne mellem 8-12 m. De var nu alligevel stadig ganske impornerende at kigge på.

IMG_1306 IMG_1304

Turen sluttede med en sejltur op ad en flod, hvorefter vi blev ledt ind i junglen ad en snæver sti. Stien endte ved en stor grotte med en mørk smuk sø. Søen og grotten skulle selvfølgelig udforskes. Man kunne svømme overraskende langt ind i grottens mørke. Endnu et dejligt eventyr var nu lagt ind på nethinden :-)

 

4 hjulstrækker-tur i regnskoven

Efter flere samtaler med diverse lokale fandt vi ud af, at den bedste måde at se den vilde natur inde midt på Tahiti var ved at tage med en guidet 4 hjulstrækker-tur. Vi blev anbefalet at booke turen hos firmaet Ciao-Tahiti, hvilket viste sig at være det helt rigtige valg.

IMG_1323

Fulde af forventninger steg vi ombord på ovenstående køretøj for at starte, hvad der skulle blive en uforglemmelig heldagstur i troperne. Igen var vi heldige, at være de eneste turister på turen, hvilket blot gjorde turen endnu mere speciel og designet til lige netop vores behov.

IMG_1422

Vores fantastiske guide, den karismatiske og indsigtsfulde Claudio, havde en enorm viden om alt fra historie, kultur til alverdens botaniske arter og sorter. Samtidig var han rent faktisk rigtig god til engelsk, hvilket er lidt af en sjældenhed i Fransk Polynesien. En faktor Jannie, Smeden og jeg virkelig værdsatte, da vores franske ordforråd begrænses til “deux grand bieres” :-)

IMG_0245IMG_0220IMG_1497IMG_1471 IMG_1358IMG_1568

Turen bød på helt unik og fantastisk natur, badning i søer, udforskning af gamle gudetempler, udspring fra vandfald, indsamling af de sjældne vilde tahitianske appelsiner, smagning af eksotiske frugter, vi ikke anede eksisterede, samt tonsvis af super interessant information fra den indlevende og empatiske Claudio.

IMG_1553

Midtvejs på turen blev vi kørt på den skønneste restuarant ude midt i ingenting. Her fik Jannie den Fransk Polynesiske specialitet (rå Mahi Mahi fisk i kokosmælk), mens “drengene” kastede sig over langtidskogt lokal bjergged. Vi siger bare “amme-namme-nam” :-)

IMG_0255

Vi har vist nævnt det før men “Livet er godt” :-)

 

I midten af Stillehavet

Idéen om at kunne stille uret tilbage og genopleve den samme dag en gang til blev en realitet på en søndag i april. Vi tog afsked med New Zealand og spenderede vores sidste dag i Auckland søndag den 6. April og satte os så i flyet mandag den 7. april om morgenen. 5 timer senere og et par tusind kilometer af Stillehav under os skulle vi så opleve at ankomme til Tahiti søndag den 6. april. Juhuu, to søndage i træk – et scenarie man drømmer om derhjemme i hverdagen sådan cirka hver søndag, vil jeg tro.  Nu er vi her så – i paradis. Første indtryk var ”hoooold så kæææft her er varmt og fugtigt”, andet indtryk var ”det ser virkelig ud som på film”. Tahiti må være noget nær det mest eksotiske, filmiske paradis man kan komme i nærheden af. Her er grønt, frodigt, bjerget som i Jurassic Park filmene, pakket med blomster, kokospalmer, eksotiske frugttræer i alle afskygninger – her er der frugt, man ikke anede fandtes på denne jord, her er sommerfugle, dufte, smukke kvinder med sort, tykt, flettet hår pyntet med blomster, her er gadesalg af bananer, kokosnødder, rødder, løg og auberginer og de føromtalte udefinerbare frugter, her er børn, der leger i vejkanten, her er hav, rev og koraler, myg udstyret med Dengue-feber virus (knap så indbydende men meget eksotisk) og små øgler på toiletbrættet. Her er sådan cirka så meget anderledes end i Danmark, som man kan forestille sig.

IMG_1156

IMG_1171

IMG_1173

IMG_1162

IMG_1197

Vores første domicil på Tahiti – en edensk have der er plantet til med 6 små træhytter og havet som baggrundskulisse. Uden for døren kan vi plukke stjernefrugt, papaya, grape og kokos til morgenmaden og lave kaffen sammen med myggene og det andet insektgøgl, der omgiver os :-)

IMG_1159

IMG_1165

IMG_1170

Vi har brugt de første dage på Tahiti til at cruise rundt, danne indtryk af øen, rekognoscere omkring mulighederne for udflugter med Jesper Nielsen, som kommer om 3 dage, slappe af og bade, kajakke, handle ind og måbe over nogle af priserne, som i grunden egentlig er helt forståelige taget i betragtning af, hvor vi egentlig befinder os på kloden, og hvor langt der er til alting, læse bøger i haven, under myggenettet på vores lille kammer, smage på de lokale råvarer og ellers bare slappe af.

Mens vi venter på Smeden

Vores gode ven, Smeden aka Jesper Nielsen, havde besluttet sig for at tage hele vejen fra lille Danmark til Tahiti for at besøge os i 12 dage. Vi brugte derfor en del af vores første uge på Tahiti på at rekognoscere, så Smeden kunne få flest mulige fantastiske oplevelser, mens han var på ferie med os.

Der blev dog også tid til at gå på opdagelse. Vores fantastiske vært på Punatea Village (vores første bosted) tilbød os en lille sightseeing-tur på hans private grund. Vi fik indtryk af, at det blot var en 20 minutters gåtur, hvor vi ville komme til at se et vandfald. Det viste sig imidlertid at blive noget helt helt andet og meget mere spændende.  Vi fik os en 2 timers vandre-, klatre-, kravle- og svømmetur i tæt tæt regnskov.

IMG_1180IMG_1189IMG_1183 Turen foregik primært i eller tæt på en lille flod. Lad os bare slå fast: Klipklappere var IKKE det ideelle fodtøj :-) Det meste af turen måtte vi gå barfodet.

IMG_1185

Forhindringer var der nok af. Man kunne kun komme frem ved at gå, kravle og klatre i floden. Her var det et 3 m højt vandfald som skulle forceres for at komme videre ind i dalen.

IMG_1188 Belønningen for den besværlige vandretur var stor. Stort vandfald med naturlig badesø. Da hele turen foregik på privat grund havde vi naturligvis hele skidtet for os selv :-)

IMG_1193

Der var også lige tid til at lege lidt med lidt udspring. Det bliver vi aldrig for gamle til :-)

IMG_1195

Vi fik mange spændende ting at vide om den lokale flora. Her er det en blomst som indeholdt en saft, som bruges som natur-shampoo. Saften duftede endda af shampoo. Håret blev blødt og lækkert efter at saften blev smurt ud i håret.

IMG_1196

Vi sluttede turen med at plukke en masse af den lokale frugt (kokosnød, guava, pamplemousse, stjernefrugt). Så var morgenbordet reddet de følgende dage. Uhmmmmm :-)