Kategoriarkiv: Kyoto

Sagde du Shogun ?

 

Kyoto: Traditionernes by. Noget helt andet end Tokyo. En by med en masse levn fra fortidens Japan.

IMG_2949

Det var på ingen måde unormalt at se folk i traditionelle japanske dragter. Især unge mennesker yndede at bære disse traditionelle dragter, når de gik ud om aftenen.

IMG_2944 IMG_2918

Billeder fra Fushimi Inari Shrine på det hellige bjerg, Mount Inari. Inari er tilsyneladende guden for ris jf. Shinto-troen. Et sted hvor der skulle være over 10.000 røde porte (kaldet Tori). Kunne det nu også være rigtigt. Vi ville lige tjekke det, da det efter sigende skulle være super flot.

IMG_2931IMG_2925

Jo det var virkelig en oplevelse. Og ja der var minimum 10.000. Vi besteg det 233 m høje bjerg/bakke, og der var røde porte hele vejen op og hele vejen ned på bagsiden.

IMG_2917 IMG_2932 IMG_2909

En virkelig fed oplevelse, som samtidig bragte os ud i naturen igen. Vi fik samtidig bekræftet naturloven, som beskriver: Når turister skal gå mere end 300 m, så er det ikke så interessant mere. Det var fascinerende at se alle turisterne i bunden af bjerget, og så se, hvor få der gad bevæge sig op ad stien og trapperne for at se alle portene og toppen af bjerget. Men vi siger bare HURRA, for så fik vi det næsten for os selv :-)

IMG_0310

Som i Tokyo var der et utal af seværdigheder, og vi var nødt til at vælge nogle få ud. Vi besluttede os for at tage til udkanten af byen for at se bjergene og en berømt bambus-skov. Selv turen i toget endte med at blive en oplevelse. Lokalbanen var noget andet end S-toget derhjemme :-)

IMG_2997 IMG_3003 IMG_3009

Damn. De kan blive høje sådan nogle bambus.

IMG_2979

Her bruger de ikke pistacie-is. Her er det grøn te is. Efter at have smagt diverse versioner af grøn te, må vi bare erkende, at det ikke lige er vores kop te :-)

IMG_2982

De findes stadig, omend vi tror, at det primært er en turist-attraktion.

IMG_2966

Ringer du lige på dørklokken, skat :-)

IMG_2955 IMG_0298 IMG_0299IMG_0290 IMG_0292

Ikke et indlæg uden lidt om mad. Der var festival i Kyoto, og vi skulle da lige ud og smage på de lokale kulinariske godter. Vi endte i en helt tom restaurant, som egentlig var ved at lukke, men besluttede at holde åbent for os. Her skulle man smide skoene i et skab og sidde på gulvet. Lige det vi gerne ville prøve. Ud over at maden var fuldstændig forrygende, så fik vi da virkelig demonstreret for det måbende personale, at vi ikke ved noget som helst om at gå ud og spise i Japan. Foran var en stor jernplade, som blev holdt varm af et gasblus. Når retterne kom ind, så blev de sat på denne plade for at holde retterne varme. Det havde vi ikke lige fanget, og vi gik gladeligt i gang med at stege retterne på pladen, indtil vi fandt ud af, at retterne allerede var færdiglavet af kokken, og at de bare skulle holdes varme. Pinligt og lidt sjovt. Vi hyggede os i hvert fald :-)