Kategoriarkiv: Zangiajijie

One step from heaven

Fortsættelse af 1. etape (se indlæg: Et sted du ikke tror på eksisterer).

IMG_0693

Så startede 2. étape. Vores guide, Jørgen, havde forklaret os, at når vi kom op til toppen, så var der en turistrute og en hemmelig rute, som han kaldte “The muddy road”.  Vi var helt klar på noget mudder, og havde store forventninger til 2. etape :-)

IMG_0688IMG_0691

Ja det var svært ikke at smile. Allerede i gondolen fik vi indløst nogle af de mange forventninger, mens vi svævede op gennem bjerglandskabet.

IMG_4162 IMG_4163 IMG_4167

Vi styrede straks væk fra turistruten, og kastede os over “The muddy road”. Det viste sig de fleste steder at være en rigtig fin sti, der kun få steder var mudret. Turen gik op og ned, og da vi gik inde i en skov, så havde vi ingen anelse om, hvor vi ville ende, men Jørgen havde lovet, at det var strabadserne værd.

IMG_4195IMG_4189IMG_4177

“The muddy road” endte med en kort klatretur op ad en stejl stige. Endnu havde vi ingen ide om, hvad der ventede os. Ovenstående billeder var synet, der mødte os for enden af stien. Jeg tror, at jeg taler for alle, når jeg skriver, at vi var lamslåede. Det er lidt svært at sætte ord på, og billederne gør slet ikke landskabet den ære, som det har fortjent. Det var ubeskriveligt smukt, anderledes, storslået og majestætisk.

IMG_4199 IMG_4175

Vi stod stort set alene på en af de mange klippetoppe med den vildeste udsigt. Her sikrede Jørgen sig en ekstra stor pose drikkepenge :-) Her var komplet ro og fred til blot at sidde at nyde den fantastiske 360 graders udsigt.

IMG_4173

Jørgen forklarede os, at stedet, hvor vi stod, blev kaldt “One step from heaven”. Vi forstod hvorfor.

IMG_4181

Som nævnt under 1. etape, så var Jørgen vist lidt fascineret af os europæere, og vi lovede derfor at bidrage til lidt reklame for hans turistfirma.

IMG_4217

Det var med stort vemod, at vi efter noget tid var nødt til at forlade “One step from heaven” og bevæge os ned ad stien igen. Når man har siddet på et så fantastisk sted og pludselig indser, at man formentlig ikke kommer tilbage dertil, så kan det godt gå hen og blive lidt trist.

IMG_4211

Vores tur fortsatte ad turistruten, som var eneste vej til det sted, hvor vi skulle ned. Heldigvis var der også her helt ubeskriveligt smukt.

IMG_4202

Ja der er sgu langt ned :-) Der var vel et frit fald på en 800-900 m.

IMG_4216

Her var det så. Det meget omtalte “Avatar-bjerg”, som indgik i filmen mere end 35 gange. I filmen blev det vist nok kaldt Halleluja Mountain. Bjergene er høje nok til, at man til tider i dårligt vejr kan stå oven over skyerne, som ligger som dyne rundt om midten af bjergene. Set ovenfra kan dette få bjergtoppene til at se ud som om, at de svæver. Det skulle efter sigende være dette syn, som har inspireret Avatar-filmfolkene.

IMG_4220

Dagen sluttede med en hasarderet bustur ned af små støvede bjergveje for at ende med en tur ned i verdens længste udendørs elevator (vist nok omkring 330 m lang). Nu var fusserne også godt ømme oven på en temmelig lang vandretur. Vi glædede os alle til at komme tilbage til hotellet, få støvlerne af og så hoppe i et varmt bad.

 

Et sted du ikke tror på eksisterer

Så måtte vi ud i naturen og væk fra de larmende, forurenede storbyer. Vi fløj videre til Hunan provinsen nærmere bestemt Zangiajijie, et mindre bjergområde i Sydøst-Kina.

For nogle måneder siden var der en eller anden, der lagde en artikel ud på Facebook med titlen “32 places you dont believe exist”. En del af disse 32 steder var i Kina, og hvad der virkelig fangede min interesse, var det helt specielle landskab i Zangiajijie. Det skal vi da opleve tænkte jeg, og det tog ikke mange sekunder at overbevise de andre. Alle der har set den visuelt super flotte film “Avatar” vil nikke genkendende til, at filmens landskab var fantastisk. Især den del af filmen, som omhandlede de “svævende bjerge” har taget mange med storm. Vi var taget til det sted, som havde givet ideen til de “svævende bjerge” i filmen. Kort sagt: Vi var i Avatar-land :-)

IMG_4078

Et eventyr ud over det sædvanlige starter. Vi var normalt store fans af at klare os selv og opleve på egen hånd, men efter erkendelse af områdets størrelse og manglende evne til at kommunikere havde vi besluttet os for at hyre en guide. Det vidste sig at være et fantastisk tiltag, som vi fik udnyttet til det fulde.

IMG_4121

Vi havde allerede, før vi mødte vores guide, gjort ham klart via mail, at vi kom for at se naturen og på ingen måde ønskede souvenirs og “Tivoli-land”. Vi ville i det omfang, det kunne lade sig gøre gerne komme væk fra mængden og have tid og ro til at “suge” landskabet til os. Først var vi bange for, at vores guide ikke helt havde forstået budskabet, men lynhurtigt fik han guidet os ud på en mere øde rute.

IMG_0667 IMG_0666

Og ja de er derude :-) Håber I forstår vores brændende ønske om at komme væk fra mængden. Dette var en eller anden klovn, som var blevet portrætteret i de smukke omgivelser. Enhver svigermors drøm :-) Det havde vi ret meget sjov ud af.

IMG_4093

Så var vi her. Vores guide, Jeffrey Tang Ming, straks omdøbt “Jørgen” viste sig at være helt suveræn. Han talte godt engelsk. Han var sød, rolig, og så var han åbentbart meget fascineret af vores måde at ville opleve naturen på. Det endte faktisk med, at han tog en del billeder af os, som han gerne ville benytte som reklame for sit firma.

Han havde opdelt dagen i to etaper. Første etape bestod af en 8 km vandretur nede mellem bjergene. Anden etape (se indlæg “One step from heaven”) skulle vi op på toppen, hvor en længere vandretur ventede os, hvis vi var friske på det.

IMG_4152IMG_4155IMG_4127 IMG_4101 IMG_4153

Hvad kan man sige. Vi brugte temmeligt megen tid på at sige “Nææææh”, “ååhhhhh” og lignende fraser. Her var simpelthen bare så sindsygt smukt.

IMG_4145

For et par naturelskere som Jesper og jeg var dette paradis. Selv om vi havde haft mange fede fede oplevelser i Beijing og Xian, så kunne det altså ikke måle sig med dette. Ingen af os havde nogensinde set så spektakulært et landskab.

IMG_4150 IMG_4094 IMG_4091 IMG_4141

Dyrelivet var også rigt og mangfoldigt. Vores guide, Jørgen, var vist meget forundret over, at vi gav os tid til at studere insekter mv.

IMG_4125 IMG_4129

Efter en smuk smuk vandretur blev 1. étape afsluttet med en lille madpakke-frokost, og så skulle vi ellers op op op.