Kategoriarkiv: Et skarpt hjørne rundes

Skulle nogen fundere over, hvordan man skal fejre sin 40 års fødselsdag, når man befinder sig i så fremmed et land som Kina, ja så skal I bare spørge min skønne kone :-) Selv havde jeg ingen ide om, hvad jeg skulle foretage mig. Det skyldtes primært, at Jannie flere gange havde fortalt mig, at det skulle jeg slet ikke spekulere over, og at jeg bare måtte vente og se, hvad der skete. Herligt :-) :-) :-)

IMG_4307

Vækket af Jannie, Bahar og Jesper med fødselsdagssang. Der var lavet lækkert lækkert morgenbord på hotelværelset. Noget der vist havde været lidt af en kamp at få gennemført, da det tilsyneladende ikke er nemt at få kinesisk hotelpersonale til at forstå simple madbestillinger, som f. eks. 2 æg til hver person :-)

En ting var nu den dejlige hotelmorgenmad, men hvad der virkelig fik mine tænder (og næsten også øjnene) til at løbe i vand var tilstedeværelsen af dansk Mathilde kakaomælk, snøfler og ikke mindst hindbærsnitter. Ting jeg virkelig elsker, og som jeg havde savnet helt vildt på vores lange rejse. Jannie havde bedt Jesper og Bahar om at tage dem med fra Danmark, og de havde så møjsommeligt slæbt rundt på tingene i næsten 14 dage. Intet mindre end fantastisk. Jeg var et stort smil, og tingene blev spist med absolut største nydelse :-)

Der var også sørget for fine gaver (t-shirt, champagne, romkugler, dansk slik og en fin lille whisky). Jannie var gået meget langt for at finde gavepapir og gavebånd. Noget som ikke lige findes i enhver kinesisk biks. I det hele taget bar alting hen mod en helt forrygende dag med forkælelse og Morten-luksus.

IMG_4353

Kl. 11 blev jeg smidt ind i en taxa og kørt 1 1/2 time uden for Guilin til Li River. Li River var en af de absolutte højdepunkter på Kina-turen, og de andre vidste, at det var lige i min ånd at komme netop herhen på min fødselsdag. Vi havde i forvejen besluttet at opleve det fantastiske landskab fra søsiden, så tøserne havde booket en dejlig lille bambusflåde til os.

IMG_4315IMG_4367

Så var det klar til afgang. Forude lå 3 timers eventyr til søs. Det gjorde heller ikke noget, at vejret var helt perfekt :-)

IMG_4316

“Chauffor” var også klar :-)

IMG_4332IMG_4335 IMG_4385IMG_4363 IMG_4357

Jeg håber, at I kan få en fornemmelse af storslåetheden, og det helt unikke landskab, som Li River er så kendt for. Jeg var i hvert fald i mit es og nød hvert et sekund.

IMG_4344

Det blev ikke værre af, at vi under en kort pause fandt en lille bitte biks, som rent faktisk havde store kolde øl. Det var lige prikken over i´et i de 36 graders varme :-)

IMG_0333IMG_4376 IMG_4325 IMG_4386 IMG_4396

For mig kunne det ikke blive meget bedre på en fødselsdag. Fantastisk natur, en kold øl i hånden og dejligt selskab. Den sad lige i skabet og Jannie, Jesper og Bahar vidste, at det var lige sådan, jeg kunne lide det :-)

IMG_4397

Ved hjemkomst til hotellet stod den på flere overraskelser.

IMG_4398

Jannie havde været ude at lede efter en dejlig kage. Det er så heller ikke lige så nemt at finde i Kina, skulle jeg hilse fra Jannie og sige :-) Den smagte forrygende.

IMG_0751IMG_0759

Meeeeen dagen var ikke slut endnu, og det var overraskelserne åbenbart heller ikke. Jannie, Jesper og Bahar havde dagen før været ude og rekognoscere lidt, og der havde de fundet den fedeste lille rolige restaurant, hvor de serverede to ting, som jeg også havde savnet en del under vores rejse. God rødvin og en god pizza. Efter 3 måneder i Fransk Polynesien på en båd og 2 måneder i Asien, hvor god rødvin og vesterlandsk mad ikke er nemt at komme til, så var denne italiensk ejede restaurant virkelig en fantastisk oplevelse. Ikke mindst fordi rødvinen virkelig var god, og det var stenovns-pizzaerne også :-)

IMG_0750

En 40 årig happy camper :-)

IMG_0765

Dagen blev sluttet af med gode øl. Måske var der vist også et par af disse øl, som havde sidevogn :-)

IMG_0778

Selv om man bliver 40 år, så kan man stadig godt være en drengerøv. Især når ens gode legekammerat er med på det værste. Til stor glæde for samtlige beboere på 9. sal på hotellet fik Jesper og jeg os tilsyneladende lige en omgang gang-fræs i en bagage-vogn. Tak til Jannie og Bahar for dokumentation. Er ikke sikker på, hvor meget Jesper og jeg ville have husket uden billederne :-)

IMG_0779

Sidste overraskelse stod hotellet for. Da vi pænt berusede ankom til hotelværelset kl. 4-5 om morgenen, stod der faktisk en rigtig flot kage til mig fra hotellet. Det perfekte natmad. Hurra :-)

En fødselsdag som jeg aldrig vil glemme. Tusind tak til min dejlige kone, fantastiske svoger og skønne Bahar.

Jeg kunne kun have ønsket mig en ting mere. Dagen havde været endnu mere fuldendt, hvis vi kunne have delt den med alle jer meget savnede familiemedlemmer og venner. Tusind tak for alle jeres mange hilsner, mails, sms og dejlige Skype-samtaler.