Kategoriarkiv: Hiva Oa

Tilbage til Hiva Oa

IMG_5019

Efter nogle dage på Tahuata sejlede vi tilbage til Hiva Oa. Denne gang sejlede vi dog til den meget mere øde nordkyst, hvor vi endnu en gang fandt en helt menneskeforladt bugt.

Skærmbillede 2014-07-04 kl. 13.12.04

I denne bugt blev vi modtaget af en flok manta-rokker, som var meget villige til at hilse på os. Jeg tror aldrig, at jeg så hurtigt har fået snorkeludstyr på og undervandskamera klargjort. Få minutter senere lå vi overfladen og nød de majestætiske væsner bevæge sig yndefuldt i vandet.

IMG_5017  Skærmbillede 2014-07-04 kl. 13.23.54Skærmbillede 2014-07-04 kl. 13.32.05

Afsted på dykning. Alt fra hammerhajer, sølvtippede hajer, muræner og pigrokker til millioner af fisk i alle farver og størrelser.

IMG_5034

Ud over at skulle lære at gebærde sig på et skib, sejle gummibåd, dykke, og alt det andet, så blev især tøserne hygiejnisk udfordret. Hårvask i en spand med saltvand foran alle andre på båden blev til ren underholdning for alle :-)

IMG_5039

Solnedgangen nydes med sundown´er og forrygende selskab.

Et anderledes eventyr starter

IMG_1790IMG_6336

Den 28. april ankom skibet, Orbit, til Hiva Oa. Den 29. april gik vi ombord for at indlogere os for de næste 64 dage. Der var fra start masser af opgaver og indkøb, der skulle klares, inden vi var klar til at sejle ud i bølgen blå. Hverken Jannie eller jeg havde den store erfaring med sejlskibe, så alt var nyt, og det var super spændende pludselig at skulle gebærde sig på et sejlskib sammen med 6 fremmede mennesker.

IMG_1859

Mellem alle klargøringsopgaverne var der også tid til at udforske Hiva Oa sammen med vores nye legekammerater. De var (og er) nogle fantastiske mennesker, og vi fik lynhurtigt fundet et fællesskab og sammenhold. Her er det Magnus (til venstre i døren), Aksel og Anne Sofie (på taget) og Ida (på køleren). Vores kaptajn, Ken, var på Orbit og vores sidste gast, Charlotte, var endnu ikke ankommet til Hiva Oa.

IMG_1835 DSC_0697IMG_1840    DSC_0708 DSC_0721IMG_1843 IMG_1849 IMG_1836

En fed fed dag og en super begyndelse på vores sejl-togt.

 

 

Mens vi venter…

Så er vi tilbage fra vores sejler-eventyr, og vi er nu indlogeret på hotel i Papeete på Tahiti. Vi har nu fået acceptabel internet-adgang, og vi vil forsøge at give jer en opdatering på vores fantastiske eventyr.

Ovenstående kræver, at vi rejser tilbage i tiden til omkring den 27. april, hvor vi ankom til Marquesas-øerne nærmere bestemt øen, Hiva Oa. Vi havde et par dage på Hiva Oa for os selv, inden vi sammen med 6 andre skulle gå ombord på skibet, Orbit, som skulle være vores hjem de næste par måneder.

IMG_1780

Hiva Oa fra flyet.

IMG_1781

Den mindste lufthavn vi nogen sinde har været i :-) Dette var både ankomst-, afgangs- og bagagehal.

IMG_1833

Vi havde fundet et hyggeligt og billigt pensionat med en lille hytte på bjergsiden og udsigt ud over bugt og den lokale havn. Pensionatet var ejet af et super sødt ægtepar, som den ene aften gav en lille minikoncert med toner fra den lokale folkemusik. Der blev budt på Mai Tais og endnu en super hyggelig aften var i hus :-)

IMG_1805

Vores lille 4 hjulstrækker, som var en absolut nødvendighed for at komme rundt på øen. “Vejene” var virkelig ringe, og man kørte i gennemsnit ikke hurtigere end 10-15 km/t.

IMG_1807 IMG_1826 IMG_1797

Naturen var fantastisk, og vi faldt straks for dens skønhed og uberørthed.

IMG_1820

Efter at have kæmpet os helt ud til den østligste del af Hiva Oa, endte vi ved et gammelt helligt gudepalads. Her fandt vi nogle flotte eksemplarer af gudestatuerne kaldet “Tiki”. Her forsøger Jannie at gramse Fransk Polynesiens største Tiki på numsen :-)

IMG_1818

Der fandtes også mindre af slagsen :-) Man må undres lidt over, hvad der har inspireret fortidens lokale Marquesianere til at afbillede deres guder i sådanne former.

IMG_1793

Øen bød også på vilde heste, som dog ikke var særlig sky. De var faktisk så nysgerrige, at de var lidt bøvlede at få væk fra vejen :-)

Ombord på det gode skib Orbit

Vi har nu tilbagelagt 10 dages togt med Orbit, som har taget os rundt mellem de forrevne, storslåede og dramatiske Marquesas-øer. Starten gik fra øen Hiva Oa, hvor der blev provianteret til 2 måneder på bølgen blå hos den lokale lille købmand, som sendte os afsted med store smil, efter at vi havde sikret ham en indtjening for de næste mange uger. Båden blev lastet med alt fra tun, frisk frugt, kød, toiletpapir i lange baner, slik og sodavand og utroligt meget drikkevand. Ingen skal lide nød på havet. Sejladsen har taget os fra Hiva Oa til søsterøen Tahuata, derefter videre til Ua Huka og derfra videre til Nuku Hiva. Tungen skal holdes lige i munden, når alle disse smukke øer skal remses op :-) Vi har lagt til i smukke bugter – helt alene – kun omkranset af dramatiske basalt og lavastensbjerge, små hvide sandstrande med palmesus og ægliggende skildpadder. Vi har set sulerne flyve lavt over hovederne på os, haft besøg af springende delfiner ved båden, slikket saltdråber af huden, set endeløse stjernehimler og stjerneskud, og faldet i søvn til skvulpende dønninger. Vi har forsøgt os med selvfanget fisk, men indtil videre ikke haft det store held. I stedet står menuen på både hjemmebagt brød, entrecote, pasta, ris, hjemmebagt kage og alt muligt andet godt. Som sagt vi lider ingen nød herude. Så er der livet på Orbit sammnen med vores 6 andre nye venner. Vi bor 8 mennesker på en 46-fods båd, hvilket vil sige, at vi hurtigt har fundet ind i et sindrigt system, så alle kan være på lidt plads på samme tid uden at vælte ind i hinanden. Det går indtil videre meget godt at manøvrere rundt i et lille køkken og deles om et lille toilet. Morten og jeg sover i salonen på båden under en evigt gående ventilator, der skal holde os afkølede i de 35 graders hede, der omgiver os hver dag. Vi hjælper alle til på båden med afsaltning af dæk, madlavning, rengøring, bagning og vi sejler alle båden på skift. Vi har lært at kaste anker, rebe sejl, kvejle reb op, sejle gummibåd, binde knob og manøvrere efter GPS og kompas for ikke at nævne at gøre vores dykkerudstyr klar til dagens dykning. Hver dag har været en dag på skolebænken. Og så er der dykningen. Og den er en hel saga for sig. Vi har indtil videre dykket mere eller mindre hver dag omkring Marquesas-øerne, hvor undervandslivet byder på alt det, en dykker drømmer om. Store stimer af fisk, som tæller tun, barracudaer, nysgerrige moræner, forskellige rokkearter, der majestætisk glider gennem vandet, hajer og blæksprutter – alt sammen krydret med et flot og foranderligt koralliv. Der vil desværre ikke komme flere indlæg på hjemmesiden de næste 55 dage, da internet-forbindelsen i Fransk Polynesien ikke rigtig kan håndtere uploading af billeder (eller noget andet for den sags skyld :-) ). Vi lover at give den fuld gas med masser af billeder og indlæg, når vi engang finder en god internetforbindelse.