Kategoriarkiv: Beijing

Det skal da lige med

 

Efter vores fantastiske oplevelse på Den Kinesiske Mur slog vi lige et smut forbi de gamle Qing-dynasti kejseres bopæl. Populært kendt som Sommer-Paladset. Det er et kæmpe område med bygninger, haver og hav.

IMG_3877 IMG_3880 IMG_3884 IMG_3901

Når man er europæer, så må man virkelig forundres over de virkeligt smukke og anderledes byggestile.

IMG_3892IMG_3886

Ja selv som mand måtte man virkelig beundre og nærstudere de mange detaljer, som var allestedsnærværende i selv de mest basale trappegange.

IMG_3898 IMG_3893 IMG_3895 IMG_3897

Godt trætte efter dagens mange oplevelser var vi vist alle mest opsatte på, at næste punkt på dagsordenen skulle være en “sundowner” et eller andet hyggeligt sted :-)

IMG_0640IMG_0639

Tilbage på gaderestauranten med en kølig kinesisk øl i hånden. Endnu en dag med masser af oplevelser og 35-37 graders varme var indprentet i vores hukommelse . Varmen ku få selv “Kineser-Morfar” ud og lufte armhulerne :-)

 

The great great wall

Juuhuuu. Så blev det tid for en af de helt store attraktioner i Kina. The Great Wall. Og den er virkelig GREAT.

For mig har det altid været en af de ting, som jeg virkelig bare gerne ville se. Jeg tror, at Jesper havde det på præcis samme måde :-) Det er næsten umuligt at forestille sig, at mennesket har været i stand til at bygge et bygningsværk, som strækker sig over 8852 km gennem fuldstændigt ufremkommeligt bjergterræn.  Det gør det endnu mere fantastisk, at den blev bygget over næsten 300 år startende helt tibage i “Robin Hood-tiden” :-)

IMG_3840

Vel vidende at Jesper og Bahar havde fuldstændig samme holdning som os i forhold til turisme og “Tivoli-land”, så havde vi brugt lidt kræfter på at finde det ankomststed, som var absolut mindst turistbesøgt. Vi startede mur-turen med en flot opstigning i en gondol for at komme op i de omkring 600-700 m højde, hvor muren var bygget.

IMG_3844

Så er vi her sgu. Forventningerne blev fuldstændig indfriet. Hold nu kæft hvor er det et sindsygt bygningsværk. Vi brugte en del tid på at tale om, hvordan man nogensinde har fået de uendelige mængder sten op på de virkeligt ufremkommelige bjergrygge tilbage i en tid hvor kraner, helikoptere og alverdens anden teknik ikke var opfundet.

IMG_3843

Gad vide hvor lang tid det vil tage at komme til den anden ende. Det er jo bare en lille gåtur på 9000 km :-)

IMG_3848 IMG_3846 IMG_3855 IMG_3858 IMG_3860IMG_3871IMG_3874

En fantastisk oplevelse, som så mange andre måtte ende på et tidspunkt. Den vil sent blive glemt :-)

 

 

A happy reunion

IMG_0156

Så kom dagen endelig, hvor vi skulle mødes med Jesper og Bahar. Efter 7 måneder på farten og de sidste 2 måneder i lande, hvor man ikke kunne kommunikere med ret mange mennesker, så var det virkeligt en fornøjelse at blive genforenet med en del af sin savnede familie.

IMG_3750

En hurtig omskoling af Jesper og Bahar til hvad der må være det vigtigste tegn i Asien, når der skal tages billeder :-)

IMG_3756

Ahhhhh så ankom min gamle legekammerat :-) Nu skulle der lukkes dej ud i lange baner.

IMG_3798

Vi havde i samråd med Jesper og Bahar planlagt et temmeligt seriøst program for vores Kina-tur. Der er så ufatteligt mange smukke og fantastiske ting at se i Kina, og det var svært at vælge fra. En af tingene som absolut ikke skulle vælges fra var Den Forbudte By. Hverken Jannie eller jeg havde nogen forestilling om, hvor enormt et bygningsværk denne by egentlig var.

IMG_3763

En af de 4 hovedindgange til Den Forbudte By. Vi blev momentært lammede, da vi så, hvor mange turister, der forsøgte at komme ind i den forbudte by. Vi snakker tusinder af tusinder af kinesiske turister. Utallige guider råbte i håndbårne højtalere, forvirrede kinesere tumlede rundt mellem hinanden, og der var en larm uden lige. Det var umiddelbart ikke lige vores kop te, men vi blev alle hurtigt enige om, at tage det hele lidt ovenfra og smile af cirkuset i stedet for at blive irriterede. En taktik som virkede fantastisk, og som vi benyttede flittigt resten af vores Kina-tur.

IMG_3764 IMG_0159 IMG_3773 IMG_3767

Inde i Den Forbudte By var alting heldigvis langt mindre hektisk. Stedet var enormt, og der var masser af plads til os og de mange mange mange andre turister. Det var en kæmpe oplevelse at se byen og bestemt noget, vi vil anbefale alle, der lægger kursen forbi Beijing.

IMG_3801

Efter Den Forbudte By kravlede vi op på et udsigtpunkt med udsigt over den del af Beijing vi boede i.

IMG_3805 IMG_3761

Vi besluttede os for at gå rundt i Beijing for at suge stemningen til os i stedet for at tage metroen. Kulturen, stemningen og opførslen i Kina var markant anderledes end andre lande, vi har været i, og det var virkelig en oplevelse på godt og ondt.

IMG_3759

Jeg mener, at jeg engang havde læst et eller andet om, at Beijing var det sted på kloden med flest cykler. Sådan er det vist ikke mere, for der var stort set ingen, der cyklede. Cyklerne stod tomme og klar til brug, men ingen kørte på dem. Alle kørte på en eller anden form for scooter/knallert eller i biler. Trafikken var totalt kaos (dog ikke så slemt som i Indien jf. Jesper og Bahar :-) ), og det absolut farligste man kunne møde i Kina som turist. Lyskryds var kun vejledende. Alle kørte bare, når der lige var plads og mere end en gang, så vi halsbrækkende manøvrer i trafikken. Intet under at der bliver dræbt mere en 1 million mennesker i trafikken hvert år i Kina. I starten undrede vi os over, at der fandtes så mange handicappede personer i Kina med en manglende arm, ben, fod eller hånd. Det blev dog hurtigt klart, at de formentlig var ofre/parter fra færdselsuheld.

IMG_3808IMG_0171 IMG_3815 IMG_3818 IMG_3821

Vi nåede også lige at lægge kursen forbi det smukke Temple of Heaven. Jesper og jeg omdøbte det straks til Temple of Heavenly Thirst. Primært motiveret af trangen til en stor kold øl :-)

IMG_3826

Til stor morskab for os og de øvrige kinesiske turister, gik vi i gang med at lave skøre billeder.

IMG_3829 IMG_3832 IMG_3836

Så blev det tid til en stor dejlig kold kinesisk øl. Faktisk endte det med at blive til nogen stykker, men hvem tæller :-) Som I kan se af billederne ovenover, så fandt vi i en lille snusket gyde en hyggelig lokal restaurant. Vi var i første omgang lidt usikre på hygiejnen, og planen var i første omgang bare at få en enkelt øl. Men det viste sig at være super hyggeligt, og der var virkeligt mange lokale, som kom til stedet for at spise. Vi valgte at tage chancen for lidt dårlig mave og smage på de lokale retter. Vi endte faktisk med at spise der 2 aftener i træk. Maden var fantastisk god, billig og meget stærk. Kinesisk mad er meget anderledes end kinesisk mad hjemme i Danmark. I Kina er maden super stærk med masser af chili og hvidløg.

IMG_3839

 

Festen fortsatte på hotelværelset til langt ud på natten til stor fortrydelse for især Jesper og mig, da hovedet dagen efter virkede noget tungere end normalt :-)