The great great wall

Juuhuuu. Så blev det tid for en af de helt store attraktioner i Kina. The Great Wall. Og den er virkelig GREAT.

For mig har det altid været en af de ting, som jeg virkelig bare gerne ville se. Jeg tror, at Jesper havde det på præcis samme måde :-) Det er næsten umuligt at forestille sig, at mennesket har været i stand til at bygge et bygningsværk, som strækker sig over 8852 km gennem fuldstændigt ufremkommeligt bjergterræn.  Det gør det endnu mere fantastisk, at den blev bygget over næsten 300 år startende helt tibage i “Robin Hood-tiden” :-)

IMG_3840

Vel vidende at Jesper og Bahar havde fuldstændig samme holdning som os i forhold til turisme og “Tivoli-land”, så havde vi brugt lidt kræfter på at finde det ankomststed, som var absolut mindst turistbesøgt. Vi startede mur-turen med en flot opstigning i en gondol for at komme op i de omkring 600-700 m højde, hvor muren var bygget.

IMG_3844

Så er vi her sgu. Forventningerne blev fuldstændig indfriet. Hold nu kæft hvor er det et sindsygt bygningsværk. Vi brugte en del tid på at tale om, hvordan man nogensinde har fået de uendelige mængder sten op på de virkeligt ufremkommelige bjergrygge tilbage i en tid hvor kraner, helikoptere og alverdens anden teknik ikke var opfundet.

IMG_3843

Gad vide hvor lang tid det vil tage at komme til den anden ende. Det er jo bare en lille gåtur på 9000 km :-)

IMG_3848 IMG_3846 IMG_3855 IMG_3858 IMG_3860IMG_3871IMG_3874

En fantastisk oplevelse, som så mange andre måtte ende på et tidspunkt. Den vil sent blive glemt :-)

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>