Kategoriarkiv: Guilin

En dag i risterrasseland

Endnu et must see på vores tur var Longji risterrasserne, der ligger ca. 100 km fra Guilin i et frodigt, grønt bjerglandskab i Guangxi regionen. Vi havde allieret os med egen chauffør og bil til turen, så vi slap for gruppeturisterne og kinesisk guidementalitet med dertilhørende megafon, guideflag, fløjte og pendanten til den danske klaphat. Så hellere en chauffør med et gebrokkent engelsk og vores egen Rough Guide under armen :-)

IMG_4483

Vi blev totalt ekstatiske, da landskabet udfoldede sig for os efter et par timers kørsel.

IMG_4480

Vi var klar til at slentre rundt i bjergene.

IMG_4476IMG_4478

Alle årstider skulle efter sigende være smukke i området. Om vinteren er risterrasserne dækket af sne, om foråret af et tæppe af farvestrålende blomster, inden der sås nye risplanter, sommeren ses ovenfor og om efteråret er risterrasserne indhyllet i smørgule risplanter, der er klar til høst. Uanset årstiden er der bare helt igennem smukt.

IMG_4474 IMG_4450

Vi havde en fire timers tid til at vandre rundt i området og kunne sagtens have brugt mere.

IMG_4441

Longji er hjemsted for fire forskellige etniske minoritetsgrupper med bl.a. hver deres særlige traditioner, skikke og måder at klæde sig på. Da jeg spurgte denne søde dame fra Zhuang minoriteten, om jeg måtte fotografere hende, gjorde hun sig rigtig til, rettede på smykkerne og tøjet og satte et stort smil op. Det var så fint.

IMG_4429

Chili Klaus klar med dagens høst af chili.

IMG_4414

Yao minoritetsgruppen er kendetegnet ved, at kvinderne har det længste hår i verden. De klipper aldrig deres hår men istedet bliver det rullet op på hovedet i en slags turban.

IMG_4423

2 båtnakker i det grønne :-)

IMG_4408IMG_0362

Ååhh, man kunne jo blive ved med bare at være her og suge naturen ind og kigge på livet i dette smukke område.

Longji og Guilin blev samtidig endestationen for vores Kina rundtur med Jesper og Bahar. 14 dage var fløjet afsted i hastig expresfart, og vi synes, vi fik klemt virkelig mange fantastiske og farvestrålende steder og oplevelser ind i vores program. Det var tid til at sige farvel til de bedste legekammerater, man kunne ønske sig. Så kære små dyr; tak for den allerskønneste ferie med jer, tak for grinene, for nærværet, for snakkene, for de mange gode fælles indtagelser af sublim kinesisk mad, for skålene, for turene i det grønne, for overraskelserne i forbindelse med det skarpe hjørne, og for at I i det hele taget kom ud og var sammen med os. Vi savner jer allerede igen, og glæder os til vi ses derhjemme i DK :-)

 

Skulle nogen fundere over, hvordan man skal fejre sin 40 års fødselsdag, når man befinder sig i så fremmed et land som Kina, ja så skal I bare spørge min skønne kone :-) Selv havde jeg ingen ide om, hvad jeg skulle foretage mig. Det skyldtes primært, at Jannie flere gange havde fortalt mig, at det skulle jeg slet ikke spekulere over, og at jeg bare måtte vente og se, hvad der skete. Herligt :-) :-) :-)

IMG_4307

Vækket af Jannie, Bahar og Jesper med fødselsdagssang. Der var lavet lækkert lækkert morgenbord på hotelværelset. Noget der vist havde været lidt af en kamp at få gennemført, da det tilsyneladende ikke er nemt at få kinesisk hotelpersonale til at forstå simple madbestillinger, som f. eks. 2 æg til hver person :-)

En ting var nu den dejlige hotelmorgenmad, men hvad der virkelig fik mine tænder (og næsten også øjnene) til at løbe i vand var tilstedeværelsen af dansk Mathilde kakaomælk, snøfler og ikke mindst hindbærsnitter. Ting jeg virkelig elsker, og som jeg havde savnet helt vildt på vores lange rejse. Jannie havde bedt Jesper og Bahar om at tage dem med fra Danmark, og de havde så møjsommeligt slæbt rundt på tingene i næsten 14 dage. Intet mindre end fantastisk. Jeg var et stort smil, og tingene blev spist med absolut største nydelse :-)

Der var også sørget for fine gaver (t-shirt, champagne, romkugler, dansk slik og en fin lille whisky). Jannie var gået meget langt for at finde gavepapir og gavebånd. Noget som ikke lige findes i enhver kinesisk biks. I det hele taget bar alting hen mod en helt forrygende dag med forkælelse og Morten-luksus.

IMG_4353

Kl. 11 blev jeg smidt ind i en taxa og kørt 1 1/2 time uden for Guilin til Li River. Li River var en af de absolutte højdepunkter på Kina-turen, og de andre vidste, at det var lige i min ånd at komme netop herhen på min fødselsdag. Vi havde i forvejen besluttet at opleve det fantastiske landskab fra søsiden, så tøserne havde booket en dejlig lille bambusflåde til os.

IMG_4315IMG_4367

Så var det klar til afgang. Forude lå 3 timers eventyr til søs. Det gjorde heller ikke noget, at vejret var helt perfekt :-)

IMG_4316

“Chauffor” var også klar :-)

IMG_4332IMG_4335 IMG_4385IMG_4363 IMG_4357

Jeg håber, at I kan få en fornemmelse af storslåetheden, og det helt unikke landskab, som Li River er så kendt for. Jeg var i hvert fald i mit es og nød hvert et sekund.

IMG_4344

Det blev ikke værre af, at vi under en kort pause fandt en lille bitte biks, som rent faktisk havde store kolde øl. Det var lige prikken over i´et i de 36 graders varme :-)

IMG_0333IMG_4376 IMG_4325 IMG_4386 IMG_4396

For mig kunne det ikke blive meget bedre på en fødselsdag. Fantastisk natur, en kold øl i hånden og dejligt selskab. Den sad lige i skabet og Jannie, Jesper og Bahar vidste, at det var lige sådan, jeg kunne lide det :-)

IMG_4397

Ved hjemkomst til hotellet stod den på flere overraskelser.

IMG_4398

Jannie havde været ude at lede efter en dejlig kage. Det er så heller ikke lige så nemt at finde i Kina, skulle jeg hilse fra Jannie og sige :-) Den smagte forrygende.

IMG_0751IMG_0759

Meeeeen dagen var ikke slut endnu, og det var overraskelserne åbenbart heller ikke. Jannie, Jesper og Bahar havde dagen før været ude og rekognoscere lidt, og der havde de fundet den fedeste lille rolige restaurant, hvor de serverede to ting, som jeg også havde savnet en del under vores rejse. God rødvin og en god pizza. Efter 3 måneder i Fransk Polynesien på en båd og 2 måneder i Asien, hvor god rødvin og vesterlandsk mad ikke er nemt at komme til, så var denne italiensk ejede restaurant virkelig en fantastisk oplevelse. Ikke mindst fordi rødvinen virkelig var god, og det var stenovns-pizzaerne også :-)

IMG_0750

En 40 årig happy camper :-)

IMG_0765

Dagen blev sluttet af med gode øl. Måske var der vist også et par af disse øl, som havde sidevogn :-)

IMG_0778

Selv om man bliver 40 år, så kan man stadig godt være en drengerøv. Især når ens gode legekammerat er med på det værste. Til stor glæde for samtlige beboere på 9. sal på hotellet fik Jesper og jeg os tilsyneladende lige en omgang gang-fræs i en bagage-vogn. Tak til Jannie og Bahar for dokumentation. Er ikke sikker på, hvor meget Jesper og jeg ville have husket uden billederne :-)

IMG_0779

Sidste overraskelse stod hotellet for. Da vi pænt berusede ankom til hotelværelset kl. 4-5 om morgenen, stod der faktisk en rigtig flot kage til mig fra hotellet. Det perfekte natmad. Hurra :-)

En fødselsdag som jeg aldrig vil glemme. Tusind tak til min dejlige kone, fantastiske svoger og skønne Bahar.

Jeg kunne kun have ønsket mig en ting mere. Dagen havde været endnu mere fuldendt, hvis vi kunne have delt den med alle jer meget savnede familiemedlemmer og venner. Tusind tak for alle jeres mange hilsner, mails, sms og dejlige Skype-samtaler.

Karst…hvaffor noget?

 

Så var det blevet tid til at lave endnu et hop på vores Kina rundtur. I grunden havde vi planlagt så meget af vores tur på forhånd som muligt og besluttet os for, hvad vi gerne ville se samt booket hoteller, transport osv. på forhånd. Det gav os en dejlig masse tid til blot at nyde stederne, vi havde besluttet os for. Og nu var det tid til at indtage byen Guilin og dens kuriøse omkringliggende landskaber.

IMG_4296

Guilin – en mindre by på ca. 1,3 mio. indbyggere – et kompakt centrum med masser af trafik, gadekøkkener, salg af alverdens bling bling og gooood mad. Naturen, der omgiver Guilin er helt enestående og magisk med sine karstbjerge, floder og søer. Karst – alle med på hvad det er? Jeg var personligt ikke helt bekendt med fænomenet. It goes a little something like this; “særpræget landskab dannet ved opløsning af kalkbjergarter i nedbørsrige områder. Opløsningen skyldes kuldioxidholdigt vand, der især angriber i kalkstenens revner og sprækker. Forvitringsjorden skylles med ned i kløfterne, og det opløste materiale genudfældes undertiden i drypstenshuler”. Interessant information i forhold til det, vi skulle se i løbet af vores tid i Guilin.

IMG_4225IMG_0736IMG_4229IMG_4304

Som sagt består et karstlandskab af de karakteristiske karstbjerge men også af drypstenshuler. Reed Flute Cave var i udforskingen af dette fænomen på vores “to-see liste” – noget der skulle vise sig at blive en virkelig spektakulær oplevelse.

IMG_4230

Men først skulle vi lige derud. Sportslige som vi er (!) lagde vi ud med at tilbagelægge de 7 km til fods, men den kinesiske lumre sommerhede sammen med den overvældende trafik fik os til at hoppe ind i en tvivlsomt udseende rickshaw – but it did the trick :-)

IMG_4234IMG_4246

Sædvanen tro skulle også Reed Flute Cave efter kinesisk turiststandard besøges som en del af en gruppe med en kinesisk guide i spidsen, udstyret med en skrattende megafon til at frarøve enhver fra et eventuelt “moment”, man kunne have på sådan et sted. Vi besluttede hurtigt at agere en del af gruppen i starten for så langsomt at fordufte fra Cola ruten og dernæst finde os selv mere eller mindre alene i grottens mange gemakker.

IMG_4276IMG_4272 IMG_4279 IMG_4257 IMG_4265

Det var svært ikke at lade sig imponere af den massive grotte med sine snirklede og fantastiske formationer. Kinesisk Tivoli-bling i form af lyssætningen i grotten var i det her tilfælde helt på sin rette plads. Det var s… ret spektakulært lavet.

IMG_4305

Tilbage på hotellet – et slag bordtennis i bedste kineser-stil.

IMG_4490

Og så en tur på hvad der endte med at blive vores yndlingsrestaurant. “Xièxie” (Tak!) Li River Cuisine Restaurant for den udsøgte pepper beef, dumplings, roasted potatoes with beans, garlic and chili, fried rice, underskønne hand bags og ikke mindst kolde, lokalprocuderede øl. Nams :-)

IMG_4488

I Guilin var der også et bredt udvalg af god shopping, og især lillebroren min havde svært ved at styre sig – her viser han her sidst på aftenen en af sine mange impulskøb foretaget i løbet af dagen…hæhæ….