Kategoriarkiv: Jeju

Jeju Øst

IMG_3693

Racer-mussene slår til igen. Denne gang skulle østsiden af Jeju udforskes.

IMG_3689

Frokost ved Stillehavet. Vejret var perfekt og temperaturen god. Det eneste, der kunne dæmpe vores humør lidt var ærgrelsen over at se alt det skrald, som var smidt i naturen. Det tog lidt af fornøjelsen, når man konstant mødte diverse plasticflasker, som helt ukritisk var smidt i den smukke natur.

IMG_3690

Et af de “nye” 7 vidundere i verden. Man skifter åbentbart de 7. vidundere ud en gang imellem. Sidst var i 2007, og her blev denne flotte vulkan altså valgt. Det gav et kæmpe boom i turismen til Jeju. Et faktum vi godt kan skrive under på :-)

IMG_3696 IMG_3699IMG_3700

Efter en kort klatretur nåede vi toppen af vulkanen. Her forsøgte vi sammen med 1 million andre koreanske turister at nyde naturens storslåethed. Igen kunne vi konstatere forskelligheden i måden, vi ser ting på. For os virkede det meget som om, at det for de koreanske turister gjaldt om at kunne dokumentere, at man har været på stedet. Det var hurtigt op (helst i flok og med mest mulig larm), tage et par hurtige billeder, og så ned igen. Vi var stort set de eneste, der satte os ned og forsøgte at suge naturens skønhed til os. Det var i hvert fald sådan, at vi opfattede det :-)

IMG_3697 IMG_3702

Der var virkeligt smukt på og omkring vulkanen. Jeg tror, at vi begge var lidt uforstående over for, hvorfor den var kåret som et 7. vidunder, da vi har set langt flottere og mere spektakulære vulkaner end denne på vores rejse. Men vi så ikke vulkanen fra havsiden eller fra luften, og hvis man googler disse billeder, så er det virkelig en smuk vulkan.

IMG_3706

Jeju er også kendt for sine “mormor-dykkere”. Det er ældre kvinder, der fridykker efter blæksprutter. Vi overværede dette fænomen, som virkelig var spændende at se. Det er ikke det mest moderne udstyr de bruger :-)

IMG_3716

Dette billede er kun medtaget, fordi vi havde så meget sjov ud af at observere disse to kvinder. Her var virkeligt et eksempel på et par koreanere, som ikke var glade for deres arbejde. De var så sure, at det blev lidt en “fest” at se dem tale til kunder :-)

IMG_3717

Så blev kursen langt mod centrum af øen. Ligesom på vores “Jeju-Vest” tur åbenbarede det smukkeste landskab sig. Landskabet vist på billedet blev straks omdøbt de koreanske hobbit-bakker :-)

IMG_3737 IMG_3740

Sidste aktivitet for dagen var et besøg i verdens største lava-tube. En lava-tube er et naturligt skabt rør, hvor lava fra undergrunden kan flyde op til overfladen og dermed udligne det enorme tryk, som bliver skabt inde i jorden. Dette rør var næsten 8 km langt og flere steder over 20 m i diameter. Det var virkelig en stor oplevelse at se, de enorme kræfter naturen besidder.

IMG_3746

Så blev det tid til at sige farvel til vores “lille hjem”. Opholdet havde været lige, hvad vi havde brug for. Vi blev vinket helt ud af indkørslen af vores søde værtinde (i midten) og hendes medarbejder.

IMG_0622

Et eventyr var afsluttet, og nu var vi på farten igen med alt vores baggage. Forude lå Kina-eventyret og ikke mindst vores møde med noget af vores virkeligt savnede familie. Vi kunne næsten ikke vente, og glædede os virkelig til at komme frem.

IMG_3748

Inden vi kunne nyde godt af Jesper og Bahars selskab i Kina, skulle vi dog lige have overstået en yderst primitiv overnatning i Seoul internationale lufthavn. Det var faktisk slet ikke så slemt, da lufthavnen er super moderne, og det lykkedes os at finde en stille krog. Vi fik os faktisk 3-4 timers god søvn, hvilket var mere end forventet :-) Når godt selskab og nye eventyr venter forude, så er selv en hård træbænk ikke det store problem at sove på.

 

Jeju Vest

IMG_3670 IMG_3669

Selv om hovedtemaet i denne del af rejsen var ro og hygge, så var vi selvfølgelig nødt til at udforske Jeju. Vi lejede en scooter og så var racer-mussene klar :-)

IMG_3665 IMG_3674

Øen var som forventet super smuk. Vi skulle bare lige finde ud af, hvor de smukke steder var. Vi havde valgt at køre langs havet på den vestlige side af øen. Vi fandt dog hurtigt ud af, at kyststrækningen egentlig ikke var særlig imponerende. Øen bar virkelig præg af at have megen turisme, og mange grimme, tilfældige og hurtigt byggede bygninger var strøet ud langs kyststrækningen. Efter et par timer langs kysten besluttede vi os for at køre ind mod midten af øen. Det var som at træde ind i en anden verden. Her var ro, smukt smukt bakke- og bjerglandskab og en virkelig hyggelig landbrugsatmosfære.

IMG_3678

Vi mødte denne “fætter” på vores vej i det ud i det blå. Hun var så stor, at jeg opdagede hende siddende på et vejskilt, selv om vi kørte forbi med ca. 50 km/t. Hun var vel omkring 15-17 cm fra ende til anden, og den største edderkop nogen af os nogensinde har set i naturen. Hendes ryg var fantastisk flot med store gule mønstre, men for at være ærlig, så var der ikke rigtig nogen af os, der havde modet til at flytte på hende, så vi kunne få et billede af det :-)

IMG_3672 IMG_3671

Sådan dyrker man altså hvidløg. Vi havde ingen anelse om, hvordan de blev dyrket, men heldigvis kom vi forbi denne hvidløgsmark. Gamle kvinder sad på hug med en lille fastspændt pude på deres mås, og så blev der ellers trykket gamle hvidløg ned i den nyharvede jord. Nøj det må være hårdt for knæene. De blev nøje overvåget af en mand (mindede lidt om en slavepisker), således der ikke gik for megen snak i arbejdet. Vi fik tilladelse af manden til at tage et par billeder og komme tæt på de arbejdende kvinder. De var super søde og smilende, og de kiggede lige så undrende på os, som vi kiggede på dem. Jeg tror ikke det var hver dag, at de så høje europæere med langt lyst hår :-)

IMG_3677

En lokal specialitet. Tørret blæksprutte. Der var små boder over alt langs kysten, som solgte disse blæksprutter. Når man købte dem, blev de straks grillet, og så var det ellers bare velbekomme.

IMG_0619 IMG_3683

Man ser de sjoveste små underfundige ting på sin vej. Tag nu denne gravplads på billedet ovenover. Den var placeret ude midt i ingenting. Vi kørte gennem et meget øde og fint bjerglandskab. Pludselig så vi denne gravplads, som var rigtig fin og vedligeholdt, men der var ingenting i 10-15 km omkreds fra den lille gravplads. Mærkeligt men flot :-)

IMG_3686

Endnu en dejlig afsluttet med lokale lækkerier, god vino, musik og hygge. Nøj hvor var det rart at have sit eget lille “hjem” omend det kun var for 12 dage :-)

 

Asiens svar på Hawaii

Så ankom vi til øen, Jeju, beliggende i havet syd for Sydkorea.  Det var helt tilfældigt, at det blev denne ø, vi endte med at bo på. Vi havde læst et eller andet sted, at øen skulle være fantastisk flot, og at en af øens vulkaner for få år siden var blevet kåret til et af verdens nye 7. vidundere.  Egentlig havde vi ikke det store behov  for at opleve så meget. Vi var mere interesserede i at finde et hyggeligt sted, hvor vi bare kunne være sammen og prøve at absorbere alle vores oplevelser.

IMG_0605

Jeju skulle vise sig at være Sydkoreas svar på Danmarks Marielyst, Skagen eller Blokhus. Der var 1 million koreanske turister, og vi havde i den grad ramt højsæsonen. Vi tog en bus fra lufthavnen på nordøen til “Tivoli-land” på sydøen. Til alt held havde vi booket en hytte 5 km fra “Tivoli-land”, og det skulle vise sig at være et virkeligt smart move. Vi blev kørt ud i bjergene, og her blev vi modtaget af den sødeste værtinde, som insisterede på, at Jannie, jeg og vores baggage blev kørt til vores hytte i ovenstående underfundige baggage-vogn :-)

IMG_3624

Vores hjem de næste 12 dage. En super dejligt og meget fredeligt “Pippi Langstrømpe-hytte”.

IMG_0608

Så var der hygge på drengen. Her testede vi den sydkoreanske vin, som faktisk var ganske hæderlig og langt mere “value for money” end de importerede vine fra Frankrig og Spanien.

IMG_0606

Korea er særlig kendt for deres sovser og krydderier til kødretter. Jeju er specielt kendt for deres sorte svin. Man køber kødet i tynde skiver og så krydrer man det med deres lækre saucer. Det skulle selvfølgelig testes allerede første aften. Damn det er bare mums :-)

IMG_3660IMG_3653

Der var masser af skøn natur. Man skulle bare finde stederne, som ikke var proppet med turister.

IMG_3644

Når temperaturen siger 35-36 grader på termometeret, så er det virkelig lækkert at kunne kaste sig i en flod med køligt bjergvand.

IMG_3632

Dette lille skønne tempel fandt vi på en bjergside tæt ved havet. En perle med en super flot udsigt. Af en eller anden grund var der ikke andre mennesker på stedet. De fleste var nok taget til havet i varmen.

IMG_3659

De kan noget med flotte templer :-)

IMG_3630 IMG_3657

Jeju-specialiteter:

Øverst ses det de kalder “Farfar-statuer”. De stod i alle mulige størrelser rundt omkring på hele øen.

Nederst ses en af de utallige klemmentin-boder. Der var klemmentin-planter over alt på øen, og de smagte helt fantastisk.