Jeju Øst

IMG_3693

Racer-mussene slår til igen. Denne gang skulle østsiden af Jeju udforskes.

IMG_3689

Frokost ved Stillehavet. Vejret var perfekt og temperaturen god. Det eneste, der kunne dæmpe vores humør lidt var ærgrelsen over at se alt det skrald, som var smidt i naturen. Det tog lidt af fornøjelsen, når man konstant mødte diverse plasticflasker, som helt ukritisk var smidt i den smukke natur.

IMG_3690

Et af de “nye” 7 vidundere i verden. Man skifter åbentbart de 7. vidundere ud en gang imellem. Sidst var i 2007, og her blev denne flotte vulkan altså valgt. Det gav et kæmpe boom i turismen til Jeju. Et faktum vi godt kan skrive under på :-)

IMG_3696 IMG_3699IMG_3700

Efter en kort klatretur nåede vi toppen af vulkanen. Her forsøgte vi sammen med 1 million andre koreanske turister at nyde naturens storslåethed. Igen kunne vi konstatere forskelligheden i måden, vi ser ting på. For os virkede det meget som om, at det for de koreanske turister gjaldt om at kunne dokumentere, at man har været på stedet. Det var hurtigt op (helst i flok og med mest mulig larm), tage et par hurtige billeder, og så ned igen. Vi var stort set de eneste, der satte os ned og forsøgte at suge naturens skønhed til os. Det var i hvert fald sådan, at vi opfattede det :-)

IMG_3697 IMG_3702

Der var virkeligt smukt på og omkring vulkanen. Jeg tror, at vi begge var lidt uforstående over for, hvorfor den var kåret som et 7. vidunder, da vi har set langt flottere og mere spektakulære vulkaner end denne på vores rejse. Men vi så ikke vulkanen fra havsiden eller fra luften, og hvis man googler disse billeder, så er det virkelig en smuk vulkan.

IMG_3706

Jeju er også kendt for sine “mormor-dykkere”. Det er ældre kvinder, der fridykker efter blæksprutter. Vi overværede dette fænomen, som virkelig var spændende at se. Det er ikke det mest moderne udstyr de bruger :-)

IMG_3716

Dette billede er kun medtaget, fordi vi havde så meget sjov ud af at observere disse to kvinder. Her var virkeligt et eksempel på et par koreanere, som ikke var glade for deres arbejde. De var så sure, at det blev lidt en “fest” at se dem tale til kunder :-)

IMG_3717

Så blev kursen langt mod centrum af øen. Ligesom på vores “Jeju-Vest” tur åbenbarede det smukkeste landskab sig. Landskabet vist på billedet blev straks omdøbt de koreanske hobbit-bakker :-)

IMG_3737 IMG_3740

Sidste aktivitet for dagen var et besøg i verdens største lava-tube. En lava-tube er et naturligt skabt rør, hvor lava fra undergrunden kan flyde op til overfladen og dermed udligne det enorme tryk, som bliver skabt inde i jorden. Dette rør var næsten 8 km langt og flere steder over 20 m i diameter. Det var virkelig en stor oplevelse at se, de enorme kræfter naturen besidder.

IMG_3746

Så blev det tid til at sige farvel til vores “lille hjem”. Opholdet havde været lige, hvad vi havde brug for. Vi blev vinket helt ud af indkørslen af vores søde værtinde (i midten) og hendes medarbejder.

IMG_0622

Et eventyr var afsluttet, og nu var vi på farten igen med alt vores baggage. Forude lå Kina-eventyret og ikke mindst vores møde med noget af vores virkeligt savnede familie. Vi kunne næsten ikke vente, og glædede os virkelig til at komme frem.

IMG_3748

Inden vi kunne nyde godt af Jesper og Bahars selskab i Kina, skulle vi dog lige have overstået en yderst primitiv overnatning i Seoul internationale lufthavn. Det var faktisk slet ikke så slemt, da lufthavnen er super moderne, og det lykkedes os at finde en stille krog. Vi fik os faktisk 3-4 timers god søvn, hvilket var mere end forventet :-) Når godt selskab og nye eventyr venter forude, så er selv en hård træbænk ikke det store problem at sove på.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>