Asiens svar på Hawaii

Så ankom vi til øen, Jeju, beliggende i havet syd for Sydkorea.  Det var helt tilfældigt, at det blev denne ø, vi endte med at bo på. Vi havde læst et eller andet sted, at øen skulle være fantastisk flot, og at en af øens vulkaner for få år siden var blevet kåret til et af verdens nye 7. vidundere.  Egentlig havde vi ikke det store behov  for at opleve så meget. Vi var mere interesserede i at finde et hyggeligt sted, hvor vi bare kunne være sammen og prøve at absorbere alle vores oplevelser.

IMG_0605

Jeju skulle vise sig at være Sydkoreas svar på Danmarks Marielyst, Skagen eller Blokhus. Der var 1 million koreanske turister, og vi havde i den grad ramt højsæsonen. Vi tog en bus fra lufthavnen på nordøen til “Tivoli-land” på sydøen. Til alt held havde vi booket en hytte 5 km fra “Tivoli-land”, og det skulle vise sig at være et virkeligt smart move. Vi blev kørt ud i bjergene, og her blev vi modtaget af den sødeste værtinde, som insisterede på, at Jannie, jeg og vores baggage blev kørt til vores hytte i ovenstående underfundige baggage-vogn :-)

IMG_3624

Vores hjem de næste 12 dage. En super dejligt og meget fredeligt “Pippi Langstrømpe-hytte”.

IMG_0608

Så var der hygge på drengen. Her testede vi den sydkoreanske vin, som faktisk var ganske hæderlig og langt mere “value for money” end de importerede vine fra Frankrig og Spanien.

IMG_0606

Korea er særlig kendt for deres sovser og krydderier til kødretter. Jeju er specielt kendt for deres sorte svin. Man køber kødet i tynde skiver og så krydrer man det med deres lækre saucer. Det skulle selvfølgelig testes allerede første aften. Damn det er bare mums :-)

IMG_3660IMG_3653

Der var masser af skøn natur. Man skulle bare finde stederne, som ikke var proppet med turister.

IMG_3644

Når temperaturen siger 35-36 grader på termometeret, så er det virkelig lækkert at kunne kaste sig i en flod med køligt bjergvand.

IMG_3632

Dette lille skønne tempel fandt vi på en bjergside tæt ved havet. En perle med en super flot udsigt. Af en eller anden grund var der ikke andre mennesker på stedet. De fleste var nok taget til havet i varmen.

IMG_3659

De kan noget med flotte templer :-)

IMG_3630 IMG_3657

Jeju-specialiteter:

Øverst ses det de kalder “Farfar-statuer”. De stod i alle mulige størrelser rundt omkring på hele øen.

Nederst ses en af de utallige klemmentin-boder. Der var klemmentin-planter over alt på øen, og de smagte helt fantastisk.

 

En tanke om “Asiens svar på Hawaii

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>