En pludselig indskydelse

De spontane indslag gør livet lidt sjovere. Og rejsen her skal helst indeholde en del af dem – det er næsten hele vores udgangspunkt for  turen. Syd Korea blev et af dem. Vi havde ikke særlig meget kendskab til landet, ej heller nogen idé om, hvor vi skulle tage hen eller hvordan vi skulle gøre det. Vi var dog ret enige om, at vi skulle finde et sted at slå os ned og så tage ud og opleve derfra. Valgte faldt på øen Jeju, som ligger syd for Syd Korea. Men som i alle andre lande, så lander man jo oftest i hovedstaden eller en af de større byer, og her startede vi vores syd koreanske eventyr. I Seoul.

IMG_3521

Seoul var ved første øjekast et lidt mindre Tokyo. Gamle traditioner, grønne oaser og arkitektur møder hektisk aktivitet, bling bling og skyskrabere.

IMG_3530IMG_3531

Vi lagde vejen forbi Gyeongbok Palace – Seouls største royale palads fra 1300-tallet.

IMG_3588

Sindsygt flotte malerier pryder paladset overalt.

IMG_3533 IMG_3541 IMG_3583 IMG_3553 IMG_3560

Da vi nu alligevel var ved paladset, kunne vi lige så godt nappe vagtskiftet med. Det var en meget seriøs og anderledes omgang end ved Amalienborg. Dette sagt med den største respekt for soldaterne i bjørneskinshuerne.

IMG_3591 IMG_3593

Igennem Seoul flyder floden Cheonggyecheon og den er en lise for en overophedet, halvmast sightseeing krop :-)

IMG_3602 IMG_3528IMG_3599

Vi smuttede også forbi Deoksugung Palace

IMG_0603 IMG_0604IMG_0602

Da Morten havde fået nok by og regnen begyndte at sile ned, hoppede han på metroen tilbage til vores lejlighed – jeg skulle derimod lige have Namdaemun markedet med. Så mens regnen piskede ned, søgte jeg tilflugt i markedets helt vanvittige labyrint af gader, der alle var pakket med et bredt bling bling udvalg. Jeg har aldrig set så meget lirum larum samlet på ét sted, det var enhver shopaholics drøm eller mareridt afhængig af præferencer. Jeg passerede dansende tøjhunde, porcelænsfigurer og glasøgler, tørrede madvarer en masse, plastikkatte (hvad skal man mon med sådan en?), tøj og tekstiler og tasker i lange baner. Alt er billigt, og det meste er endda også fake. Men stemningen var sjov og god, og koreanerne handlede lystigt ind på markedet.

 

En tanke om “En pludselig indskydelse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>