Kategoriarkiv: Et bombardement af sanserne

Et bombardement af sanserne

I forbindelse med vores udforskning af Xian måtte vi også lige forbi det muslimske kvarter. En lille enklave midt i byen, som bød på et væld af mennesker, små gadekøkkener, butikker med salg af alverdens krydderier, kager, nødder, tingel-tangel osv. Det var i særdeleshed et bombardement af sanserne, og kameraet blev ivrigt brugt på turen rundt i de små labyrintlignende gader.

IMG_3935IMG_3967IMG_3930IMG_3962IMG_3963IMG_3918IMG_3931

Alle steder spiste folk sig ivrigt igennem gaderne.

IMG_3934

Salg af diverse farvestrålende håndværk til at bryde madtemaet.

IMG_3925

Der var i sandhed en overflod af mad i alle afskygninger. Men mad på spyd var et hit. Her grøntsager på spyd.

IMG_3940

Og vagtelæg på spyd.

IMG_3947

Og så lidt blæksprutte på spyd.

IMG_3956

En for stor fristelse for lillebror :-)

IMG_3920

For ikke at nævne kage på spyd.

IMG_3938

Og selvfølgelig kød på spyd :-)

IMG_3969

Denne bod handlede tilsyneladende med spyfluekød :-) Der var i hvert fald så mange fluer i/på kødet, at det til tider var svært at se det rigtige kød. Gad vide om hun nogensinde fik solgt nogle af sine varer. I vores øjne kunne synet og ikke mindst lugten tage appetitten fra selv den mest sultne person :-)

IMG_4009

Jeg fik en snak med en kineser om de kinesiske skrifttegn, som her blev udført som kalligrafi – en gammel kunstart i Kina, som stadig har meget høj status. Han forklarede, at det tog et helt liv at blive en mester i såvel de kinesiske skrifttegn, eftersom der er over 10.000 forskellige tegn, som at udføre fornem kalligrafi med de bløde pensler, der anvendes.

IMG_3977

Vi sluttede vores rundtur af med nogle kolde i en lille kreativ café, hvor ejeren ikke selv solgte øl, men hun tilbød os at benytte sin café og så kunne vi købe øl hos nabokøbmanden. Fin stil :-)