Kategoriarkiv: Gili Meno

Hvad skal vi dog lave

Som Jannie allerede på glimrende vis har illustreret i forrige indlæg, så var opholdet på Gili Meno en lille rejse-oase, som kom lige på det rigtige tidspunkt i vores lange rejse. Her er lidt om, hvad vi fordrev tiden med på de 14 dage, vi befandt os i paradis.

IMG_4544

Tilsyneladende ikke ret meget :-) Og gud hvor var det fedt.

IMG_0824 IMG_0823

Vores restaurant som var tilknyttet vores lille bungalow-resort, var kendt på øen for deres mad og ikke mindst deres stenovnspizzaer, som var helt suveræne. Vi spiste dog mest deres indonesiske mad, da den også var helt suveræn. Man kan jo altid få en pizza derhjemme :-)

IMG_4557 IMG_4565IMG_0868

Hver aften blev der hygget med sundownere på diverse hyggelige barer/strande/restauranter. Ovenstående var dog vores yndlingssted, da de lavede nogle virkeligt gode drinks.

IMG_0833 IMG_0836

Vi brugte rigtig meget tid på at snorkle og fridykke, hvilket tilsyneladende blev bemærket af nogle af øens andre gæster. Ofte kom andre gæster hen for at spørge om det bedste sted at snorkle, tilstandene i vandet, hvor skildpadderne befandt sig osv. Et ældre tysk ægtepar (77 år), som også gerne ville snorkle, gik så langt som at spørge, om jeg ville tage dem med ud at snorkle, da manden var dårligt gående. Det ville jeg selvfølgelig, og vi endte med at have et par rigtigt hyggelige timer sammen i vandet og på stranden.

IMG_4675

En af de helt store oplevelser ved denne del af rejsen var vores møde med dette par. Caroline og Jean-Baptiste fra Belgien, der var på bryllupsrejse i Indonesien. Et par fantastiske mennesker, som vi skulle ende med at få rigtig mange gode stunder sammen med.

IMG_0854

Dette bekendtskab blev også indledt ved, at Jean-Babtiste spurgte mig ud om snorkelforholdene på Gili Meno. Vi faldt lynhurtigt i snak alle 4, og inden vi havde set os om, så var der arrangeret hyggelig middag med sundownere og gode snakke.

IMG_4662IMG_4669IMG_4658

Solnedgang over Bali. Det var sgu lidt svært at mønstre pessimismen :-)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Øens fedeste snorkel- og fridykningssted hed Turtle Point. Det var lidt bøvlet at komme dertil, men bestemt umagen værd.

DSCF6814

Efter en lang snorkletur må der kalorier i kroppen. Man skulle bare bevæge sig nogle få meter op til en af de mange strandrestauranter, så var der serveret. Det var næsten for nemt :-)

IMG_4504 IMG_4576IMG_0871

Easy living :-)

IMG_4685

Sidste aften med Caroline og Jean-Baptiste blev afsluttet med maner på en af øens bedste og lidt dyrere restauranter. Aftenen var så hyggelig, at vi til sidst blev smidt ud af det trætte personale, som gerne ville hjem. Heldigvis for os kunne vi gå hjem på 2 minutter. Ingen af os var vist i stand til at føre et automobil på dette tidspunkt :-)

På trods af 13 hele dage på Gili Meno, så var det med stort vemod, at vi var nødt til at forlade øen. Vi kunne sagtens have taget en uge mere i dette paradis, men heldigvis lå nye og spændende eventyr forude, og så er det jo altid lidt nemmere at forlade et fantastisk sted.

Åååhh du søde paradis

Ved en tilfældighed kom vi i Japan til at snakke med vores kvindelige ejer af vores lejede hytte i Hakuba. Hun talte passioneret om en lille ø kaldet Gili Meno i Indonesien. En ø vi ikke anede eksisterede. Hun havde været på øen før med sin familie og planlagde en tur dertil igen i år. Øen lød som det perfekte sted for os. Vi havde på det tidspunkt fået en spirende idé om, at vi på vores rejse skulle finde et lille, øde sted uden for meget aktivitet, hvor vi bare kunne slappe af, være og hvor vi kunne bo for noget tid uden at rejse rundt. Vi lavede lidt research om stedet, blev forelsket i øen med det samme og bookede straks en hytte. Og nu var tiden kommet til at tage dertil.

IMG_0799

Vi havde en meget lang og problematisk rejse fra Kina, hvor alt gik galt, og vi bl.a. ikke nåede vores fly til Indonesien pga. et forsinket indenrigsfly i Kina. Da vi ankom til havnen på Bali, fandt vi ud af, at bådfirmaet, der skulle tage os til Gili Meno, ikke længere eksisterede. Der stod vi så med 2 billetter til en båd, der ikke længere sejlede! Morten fik dog med en hel del snilde kringlet sig til 2 nye billetter med en anden båd uden at betale ekstra. Way to go my dear :-)

IMG_4533IMG_4518

Endelig ankommet til den skønne ø. Vi blev blæst helt bagover – nøj, et paradis :-) Her er det Gili Menos østkyst, hvor vi skulle bo, med Lombok i baggrunden.

IMG_4508

Vores hjem for de næste 14 dage. Det var skønt at kunne pakke ud og finde sig til rette i hytten efter 2 dages temmelig anstrengende rejse.

IMG_4497

Gili Meno var virkelig den perfekte afstressende barfodsidyl, vi havde ledt efter. Øen, der måler ca. 2 x 1 km, er så lille, at man kan gå rundt om den på halvanden times tid. Der er ingen trafik på øen – eller veje for den sags skyld – kun sandstier. Hestevogne er måden at komme rundt på, hvis man ikke orker at slentre rundt.

IMG_4585

Den lokale købmand.

IMG_4586

Moskéen – centralt placeret på øen og religiøst samlingssted for øens ca. 400 beboere.

IMG_0816 IMG_4588IMG_0865

På midten af Gili Meno ligger der en lille landsby, hvor de fleste af øens beboere bor.

IMG_4605 IMG_4643 IMG_4629IMG_4543

Hverdagsbilleder fra Gili Meno.

IMG_4539 IMG_4541 IMG_4495

Vi brugte det meste af vores tid på strandene – badning, snorkling, fedning og læsning var i høj kurs.

IMG_4597IMG_4612

Turismen på øen er heldigvis begrænset. Øens “turistspots” består mest af små funky hytter ved stranden.

IMG_4618 IMG_4617

Stemningen på øen er 100 % laid back. Langs vandet ligger der små hytter spredt ud i sandet,  folk render rundt i bare tæer, man spiser i små pavilloner med havudsigt, der læses bøger i sækkestole, dyrkes yoga på stranden, og i det hele taget er der bare en dejlig atmosfære. Det var lige i vores ånd og lige, hvad vi havde behov for.