Karst…hvaffor noget?

 

Så var det blevet tid til at lave endnu et hop på vores Kina rundtur. I grunden havde vi planlagt så meget af vores tur på forhånd som muligt og besluttet os for, hvad vi gerne ville se samt booket hoteller, transport osv. på forhånd. Det gav os en dejlig masse tid til blot at nyde stederne, vi havde besluttet os for. Og nu var det tid til at indtage byen Guilin og dens kuriøse omkringliggende landskaber.

IMG_4296

Guilin – en mindre by på ca. 1,3 mio. indbyggere – et kompakt centrum med masser af trafik, gadekøkkener, salg af alverdens bling bling og gooood mad. Naturen, der omgiver Guilin er helt enestående og magisk med sine karstbjerge, floder og søer. Karst – alle med på hvad det er? Jeg var personligt ikke helt bekendt med fænomenet. It goes a little something like this; “særpræget landskab dannet ved opløsning af kalkbjergarter i nedbørsrige områder. Opløsningen skyldes kuldioxidholdigt vand, der især angriber i kalkstenens revner og sprækker. Forvitringsjorden skylles med ned i kløfterne, og det opløste materiale genudfældes undertiden i drypstenshuler”. Interessant information i forhold til det, vi skulle se i løbet af vores tid i Guilin.

IMG_4225IMG_0736IMG_4229IMG_4304

Som sagt består et karstlandskab af de karakteristiske karstbjerge men også af drypstenshuler. Reed Flute Cave var i udforskingen af dette fænomen på vores “to-see liste” – noget der skulle vise sig at blive en virkelig spektakulær oplevelse.

IMG_4230

Men først skulle vi lige derud. Sportslige som vi er (!) lagde vi ud med at tilbagelægge de 7 km til fods, men den kinesiske lumre sommerhede sammen med den overvældende trafik fik os til at hoppe ind i en tvivlsomt udseende rickshaw – but it did the trick :-)

IMG_4234IMG_4246

Sædvanen tro skulle også Reed Flute Cave efter kinesisk turiststandard besøges som en del af en gruppe med en kinesisk guide i spidsen, udstyret med en skrattende megafon til at frarøve enhver fra et eventuelt “moment”, man kunne have på sådan et sted. Vi besluttede hurtigt at agere en del af gruppen i starten for så langsomt at fordufte fra Cola ruten og dernæst finde os selv mere eller mindre alene i grottens mange gemakker.

IMG_4276IMG_4272 IMG_4279 IMG_4257 IMG_4265

Det var svært ikke at lade sig imponere af den massive grotte med sine snirklede og fantastiske formationer. Kinesisk Tivoli-bling i form af lyssætningen i grotten var i det her tilfælde helt på sin rette plads. Det var s… ret spektakulært lavet.

IMG_4305

Tilbage på hotellet – et slag bordtennis i bedste kineser-stil.

IMG_4490

Og så en tur på hvad der endte med at blive vores yndlingsrestaurant. “Xièxie” (Tak!) Li River Cuisine Restaurant for den udsøgte pepper beef, dumplings, roasted potatoes with beans, garlic and chili, fried rice, underskønne hand bags og ikke mindst kolde, lokalprocuderede øl. Nams :-)

IMG_4488

I Guilin var der også et bredt udvalg af god shopping, og især lillebroren min havde svært ved at styre sig – her viser han her sidst på aftenen en af sine mange impulskøb foretaget i løbet af dagen…hæhæ….

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>