A happy reunion

IMG_0156

Så kom dagen endelig, hvor vi skulle mødes med Jesper og Bahar. Efter 7 måneder på farten og de sidste 2 måneder i lande, hvor man ikke kunne kommunikere med ret mange mennesker, så var det virkeligt en fornøjelse at blive genforenet med en del af sin savnede familie.

IMG_3750

En hurtig omskoling af Jesper og Bahar til hvad der må være det vigtigste tegn i Asien, når der skal tages billeder :-)

IMG_3756

Ahhhhh så ankom min gamle legekammerat :-) Nu skulle der lukkes dej ud i lange baner.

IMG_3798

Vi havde i samråd med Jesper og Bahar planlagt et temmeligt seriøst program for vores Kina-tur. Der er så ufatteligt mange smukke og fantastiske ting at se i Kina, og det var svært at vælge fra. En af tingene som absolut ikke skulle vælges fra var Den Forbudte By. Hverken Jannie eller jeg havde nogen forestilling om, hvor enormt et bygningsværk denne by egentlig var.

IMG_3763

En af de 4 hovedindgange til Den Forbudte By. Vi blev momentært lammede, da vi så, hvor mange turister, der forsøgte at komme ind i den forbudte by. Vi snakker tusinder af tusinder af kinesiske turister. Utallige guider råbte i håndbårne højtalere, forvirrede kinesere tumlede rundt mellem hinanden, og der var en larm uden lige. Det var umiddelbart ikke lige vores kop te, men vi blev alle hurtigt enige om, at tage det hele lidt ovenfra og smile af cirkuset i stedet for at blive irriterede. En taktik som virkede fantastisk, og som vi benyttede flittigt resten af vores Kina-tur.

IMG_3764 IMG_0159 IMG_3773 IMG_3767

Inde i Den Forbudte By var alting heldigvis langt mindre hektisk. Stedet var enormt, og der var masser af plads til os og de mange mange mange andre turister. Det var en kæmpe oplevelse at se byen og bestemt noget, vi vil anbefale alle, der lægger kursen forbi Beijing.

IMG_3801

Efter Den Forbudte By kravlede vi op på et udsigtpunkt med udsigt over den del af Beijing vi boede i.

IMG_3805 IMG_3761

Vi besluttede os for at gå rundt i Beijing for at suge stemningen til os i stedet for at tage metroen. Kulturen, stemningen og opførslen i Kina var markant anderledes end andre lande, vi har været i, og det var virkelig en oplevelse på godt og ondt.

IMG_3759

Jeg mener, at jeg engang havde læst et eller andet om, at Beijing var det sted på kloden med flest cykler. Sådan er det vist ikke mere, for der var stort set ingen, der cyklede. Cyklerne stod tomme og klar til brug, men ingen kørte på dem. Alle kørte på en eller anden form for scooter/knallert eller i biler. Trafikken var totalt kaos (dog ikke så slemt som i Indien jf. Jesper og Bahar :-) ), og det absolut farligste man kunne møde i Kina som turist. Lyskryds var kun vejledende. Alle kørte bare, når der lige var plads og mere end en gang, så vi halsbrækkende manøvrer i trafikken. Intet under at der bliver dræbt mere en 1 million mennesker i trafikken hvert år i Kina. I starten undrede vi os over, at der fandtes så mange handicappede personer i Kina med en manglende arm, ben, fod eller hånd. Det blev dog hurtigt klart, at de formentlig var ofre/parter fra færdselsuheld.

IMG_3808IMG_0171 IMG_3815 IMG_3818 IMG_3821

Vi nåede også lige at lægge kursen forbi det smukke Temple of Heaven. Jesper og jeg omdøbte det straks til Temple of Heavenly Thirst. Primært motiveret af trangen til en stor kold øl :-)

IMG_3826

Til stor morskab for os og de øvrige kinesiske turister, gik vi i gang med at lave skøre billeder.

IMG_3829 IMG_3832 IMG_3836

Så blev det tid til en stor dejlig kold kinesisk øl. Faktisk endte det med at blive til nogen stykker, men hvem tæller :-) Som I kan se af billederne ovenover, så fandt vi i en lille snusket gyde en hyggelig lokal restaurant. Vi var i første omgang lidt usikre på hygiejnen, og planen var i første omgang bare at få en enkelt øl. Men det viste sig at være super hyggeligt, og der var virkeligt mange lokale, som kom til stedet for at spise. Vi valgte at tage chancen for lidt dårlig mave og smage på de lokale retter. Vi endte faktisk med at spise der 2 aftener i træk. Maden var fantastisk god, billig og meget stærk. Kinesisk mad er meget anderledes end kinesisk mad hjemme i Danmark. I Kina er maden super stærk med masser af chili og hvidløg.

IMG_3839

 

Festen fortsatte på hotelværelset til langt ud på natten til stor fortrydelse for især Jesper og mig, da hovedet dagen efter virkede noget tungere end normalt :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>