At leve i kontrasterne

IMG_0191

Så er vi et nyt sted. Goddag til Tokyo. Af en eller anden grund landede vi i Japan uden at vide noget som helst om landet. Dette på trods af, at vi nu i 6 måneder havde slæbt rundt på en kæmpe mursten af en guidebog. Jeg tror, at det var vores plan, at vi skulle have haft læst guidebogen på Orbit, men det var lige som om, at der altid var noget mere interessant at lave end læse guidebøger :-)

IMG_0192

Første sjove og anderledes oplevelse fik vi allerede i lufthavnen. Der var helt op til 3 japanere til at servicere de ankomne lufthavnsbusser og passagernes baggage, så de kunne køre præcis til tiden. Lynhurtigt blev alt baggage læsset på bussen, og så var den afsted. Når bussen kørte, så bukkede personalet for bussen, chaufføren og dens passagere. Vi var målløse. Det ser man sgu ikke hjemme i lille Dk. Man har lidt svært ved at forestille sig nogen stå på Nørrebro station og bukke for linje 5A :-)

IMG_2740

Anden sjove og rigtig glædelige oplevelse i Japan var, at alt er mega billigt. Ja. Det er faktisk rigtigt. Vi var af den opfattelse, at Japan var et dyrt land at leve i. Det er det bestemt ikke. Både mad og drikke, benzin osv. er virkelig billigt. Vi taler til tider en tredjedel af prisen i forhold til derhjemme. I ovenstående automat koster en 1/2 liter Coca Cola 7 1/2 kr., og det var endda dyrt :-) Apropos  disse automater, så findes de overalt. På ethvert gadehjørne og selv ude i bjergene kan man finde disse automater. IMG_2200

Når man 2 måneder har været vant til et miljø som dette (se ovenstående billede), så taler vi virkelig kontraster, når man så pludselig står i verdens næststørste by (se nedenstående billede).

IMG_2817

Tokyo var enorm. Med sine 36 millioner indbyggere strakte byen sig kilometer på kilometer i alle retninger. Vi havde indlogeret os på et hotel tæt på centrum lige i business-kvarteret. Den allestedsnærværende fantastisk effektive metro gjorde Tokyo-livet utroligt nemt.

IMG_0221 IMG_2741 IMG_2731

Land of sushi. Over alt kan man til ingen penge købe sushi. Jannie var i himlen. Hun kan spise det morgen, middag og aften. Hvilket hun gør :-)

IMG_2729

Omend jeg er temmelig glad for sushi, så var jeg nu noget mere begejstret over at få lov at smage alt det gode lokale sake :-)

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>